В.о. завідувача кафедри кібербезпеки та інформаційних технологій

Прокопович-Ткаченко Дмитро Ігорович
Кандидат технічних наук, доцент
Стаж науково-педагогічної роботи у закладах вищої освіти ІІІ – ІV рівнів акредитації понад 5 років.
Автор понад 70 публікацій наукового та навчально-методичного характеру.
Викладає дисципліни: Інформаційна безпека держави, Система охорони державної таємниці, Організаційне забезпечення захисту інформації, Забезпечення інформаційної безпеки держави, Безпека інформації в інформаційно-комунікаційних системах.
Виступав співвиконавцем науково-дослідних робіт.
Виступає членом редакційної колегії наукового журналу.
Здійснює наукове консультування підприємств, установ та організацій, у тому числі зарубіжних.
Виступає здобувачем наукового ступеню доктора наук у Вищої школі економіки та безпеки м. Пловдів (Республіка Болгарія) за темою «Вдосконалення організаційно- управлінських механізмів держави в умовах асиметричного конфлікту».
Проходив спеціальну службу на керівних посадах у Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України. Проходив військову службу на інженерних та керівних посадах Служби безпеки України. Виконував обов’язки заступника Голови Державної служби спеціального зв‘язку та захисту інформації України. Працював генеральним директором НВП «Укрспецзв'язок».
Має нагороди від керівництва держави та міста Дніпро і Дніпропетровської області.
Положення про кафедру
План роботи кафедри на 2021-2022 н.р.
Стан та перспективи розвитку кафедри 2021-2022 рр.
Рейтинг-лист кафедри 2021 р.
Кібербезпека буклет
Формування soft skills у здобувачів вищої освіти
Освітнє середовище та матеріальні ресурси УМСФ
Image

Кафедра заснована у 2017 році та є випусковою. Кафедра готує фахівців за освітньо-професійною програмою «Кібербезпека» спеціальності 125 «Кібербезпека» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Кафедра формує та надає фундаментальні знання і фахові навички в застосуванні інформаційних технологій, експлуатації інформаційних систем (сервісів) та забезпечення  кібербезпеки тощо.
На кафедрі кібербезпеки та інформаційних технологій працюють доктори технічних наук, доктор фізико-математичних наук, доктор економічних наук, кандидати технічних наук, кандидат фізико-математичних наук.
На базі міжкафедральної навчальної лабораторії інноваційних технологій функціонує беспроводова лабораторія дослідження людино-машинної взаємодії та кібербезпеки. Вона оснащена мобільним програмно-технічним комплексом Asteriks, UBNT, MIKROTIK, котрий використовується при дослідженні проблем інтерфейсів користувача. Візуально результати досліджень можуть бути представлено у вигляді візуальних маршрутів, теплових карт, карт непрозорості або кластерів, віртуальних сервісів. Студенти виконують практичні завдання на реальному мережевому устаткуванні Cisco. Після успішного тестування студенти отримають сертифікати Cisco.
Кафедра здійснює наукову роботу за напрямами: кібербезпека, людино-машина взаємодія, машинне навчання, штучний інтелект , інтелектуальний аналіз даних, захищеність додатків, автоматизація транспортної інфраструктури з врахуванням забезпечення екологічної та інформаційної безпеки, цифровізація держави, автоматизація транспортної інфраструктури з врахуванням забезпечення екологічної безпеки та ін. Кафедра працює над науковими дослідженнями за напрямами: управління обчислювальними ресурсами розподілених систем, структурне та об’єктно-орієнтоване моделювання  комплексів інформаційної безпеки, сучасні технології розроблення програмних продуктів, методи безпеки та захисту інформації в інформаційних системах тощо.
 
Стейкголдерами освітнього процесу та потенційними роботодавцями є підприємства, організації будь-якої форми власності, які працюють в сфері ІТ-технологій, інформаційно-комунікаційного  та  телекомунікаційного сектора, державні структури та відомства, установи; приватні структури, які здійснюють діяльність у сфері інформаційних технологій, кібербезпеки, охоронні структури та структури, які займаються технічними системами захисту інформації тощо:
  • Науково-виробниче підприємство «Трайфл» (м. Дніпро);
  • Компанія «Дніпронет»;
  • Управління протидії кіберзлочинам у Дніпропетровській області Департаменту Кіберполіціі НП України;
  • Управління Служби безпеки України у Дніпропетровській області тощо.
 
Кафедра готує фахівців для роботи на посадах:
Бакалаври з кібербезпеки можуть забезпечувати процес захисту інформації з використанням наявних засобів та технологій, виконувати роботи з проєктування різних технічних систем захисту інформації, вирішувати оперативні завдання, пов’язані із забезпеченням контролю технічних засобів і систем захисту, проєктувати та впроваджувати спеціальні засоби захисту інформації (технічні, програмні), забезпечувати організаційні та інженерно-технічні заходи захисту інформаційних систем, об’єктів та інших видів робіт тощо. Фахівці у даній сфері можуть здійснювати професійну діяльність у сфері бізнесу, на підприємствах та установах різних форм власності виробничої та невиробничої сфери, органах державного і місцевого управління, освітніх та наукових закладах, відомствах , що належать до силового блоку, тощо. Випускники кафедри можуть працювати:
  • Інспекторами з організації захисту секретної інформації;
  • Фахівцями з режиму секретності;
  • Фахівцями із організації захисту інформації з обмеженим доступом;
  • Фахівцями із організації інформаційної безпеки
 
Сторінка кафедри у мережі Facebook
Контакти: м. Дніпро, вул. В. Вернадського, 2/4, каб. № 322; тел. (067) 560-23-97
E-mail: cybervstup@gmail.com
Освітня діяльність
Anim pariatur cliche reprehenderit, enim eiusmod high life accusamus terry richardson ad squid. 3 wolf moon officia aute, non cupidatat skateboard dolor brunch. Food truck quinoa nesciunt laborum eiusmod. Brunch 3 wolf moon tempor, sunt aliqua put a bird on it squid single-origin coffee nulla assumenda shoreditch et.

Наші партнери

Client 1

No item found!