Білова Наталія Анатоліївна

Доктор біологічних наук, професор, радник митної служби І рангу, академік Української Екологічної Академії. Наук, Почесний митник.

На протязі роботи в Академії митної служби України нею створена кафедра товарознавства та митної експертизи, під її керівництвом створені також ряж спеціалізованих учбово-наукових лабораторій: митна лабораторія – митна лабораторія експертизи непродовольчих і продовольчих товарів, митна лабораторія екологічного моніторингу товарів, що підлягають митну контролю, митна лабораторія експертизи фізичних властивостей промислових товарів, а також предметні аудиторії – CITES та аудиторія цивільної оборони, безпеки життєдіяльності, основи охорони праці, інженерної та комп’ютерної графіки.

 

Під керівництвом професора Білової Н.А.:

 

  • Проводиться змістовна робота по вдосконаленню учбово-методичної роботи серед викладачів та виховна робота з курсантами Академії.
  •  Надруковано 2 монографії, 12 учбових посібників та методичних вказівок, понад 200 наукових праць.
  • Має 2 винаходи і 2 бронзові медалі на виставках досягнення науки і техніки України.
  • Захищено 6 кандидатських дисертації та 2 дисертації підготовлені до захисту.

 В 2000 році професор Білова Н.А. тримала подяку голови Державної митної служби України; в 2001 році подяку голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації за самовіддану працю, спрямовану на формування інтелектуального потенціалу нашої держави; у 2005році-грамоту Державної митної служби України.

В 2006 році Білова Н.А. головою Державної митної служби України нагороджена знаком «Почесний митник».

Професор Білова Н.А. протягом 20 років приймала участь в підготовці понад 300 обласних телевізійних передач «Людина та природа». За багатолітню сумлінну роботу була нагороджена найменованим годинником та почесною грамотою комітету радіо і телебачення України, стаж її науково-педагогічного роботи понад 20років.