СОЦІАЛЬНІ ІННОВАЦІЇ ДЛЯ РЕКОНСТРУКЦІЇ – ВАЖЛИВІСТЬ СОЦІАЛЬНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА ДЛЯ УКРАЇНИ

Безліч глобальних проблем, від зміни клімату до війни, вимагають оптимальних рішень для збереження добробуту людей. Політики, громадяни і, звичайно, економіка покликані знайти стійкі та інноваційні рішення. Несподіваним, але дієвим рішенням зазначених проблем є соціальні підприємства, у тому числі і в Україні.

15 лютого 2024 року представниці кафедри соціального забезпечення та податкової політики Тетяна Дулік, Тетяна Александрюк та Вікторія Тараненко взяли участь у роботі онлайн-воркшопу «Соціальні інновації: значення соціального підприємництва у відбудові України», який проводився у тісній співпраці з ChildFund Deutschland, Українським соціальним венчурним фондом (USVF), Федеральною ініціативою Impact Investing та PHINEO.

Крім тематичного вступу від Мережі соціального підприємництва Німеччини (SEND), були представлені цікаві презентації здобутків українського соціального венчурного фонду, доповіді про поточну ситуацію в Україні та висвітлені потенціал і потреби соціального бізнесу, зокрема у відбудові. Завершили захід два приклади з практики соціального підприємництва з Німеччини та України.

Зазначений воркшоп є першим з серії аналогічних заходів і є цікавим для тих, хто розвиває та просуває новації у соціальній сфері.