ОСОБЛИВОСТІ ВИКЛАДАННЯ МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО ПРАВА В УМОВАХ МІЖНАРОДНОГО ЗБРОЙНОГО КОНФЛІКТУ

Воєнна агресія, що відбувається в межах території Україні та реакція міжнародного співтовариства на її наслідки, спонукають до об’єднання зусиль різних суб’єктів права для спільного вжиття заходів, спрямованих як на відновлення територіальної цілісності та непорушності державних кордонів України, так і на притягнення до відповідальності винних у вчиненні міжнародних злочинів осіб у майбутньому. Одним із таких заходів став організований та проведений Товариством Червоного Хреста України 4-5 лютого 2024 року у м. Київ тренінг на тему «Особливості викладання міжнародного гуманітарного права в умовах міжнародного збройного конфлікту». Від УМСФ участь у тренінгу взяв завідувач кафедри міжнародного права Перепьолкін С.М. Отримані компетентності будуть використані для покращення викладання міжнародного гуманітарного права, а також для організації та проведення кафедрою міжнародного права щорічних шкіл з міжнародного гуманітарного права.

Кафедра міжнародного права Університету митної справи та фінансів висловлює вдячність організаторам і тренерам тренінгу (Т. Короткому, Н. Хендель, А. Дабагяну, Д. Блонському та ін.) та запрошує абітурієнтів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 2024 року обирати для навчання спеціальність 293 «Міжнародне право».  

За більш детальною інформацією про спеціальність та навчання пропонуємо звертатись до завідувача кафедри міжнародного права

Сергія Михайловича Перепьолкіна

(+38 067-180-49-48)