ІСТОРИЧНА ПАМ’ЯТЬ У СУЧАСНИХ МІЖНАРОДНИХ ВІДНОСИНАХ

07 квітня 2021 року здобувачі вищої освіти 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в рамках вивчення дисципліни «Історія міжнародних відносин» відвідали онлайн-лекцію голови Українського інституту національної пам'яті Антона Дробовича на тему «Історична пам’ять у сучасних міжнародних відносинах», організовану Інтелектуальним клубом Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС та Українським інститутом національної пам'яті.

Лектор розкрив сутність історичної пам’яті, висвітлив досвід інших держав, зокрема таких країн як Держава Ізраїль, Німеччина, Польща, щодо використання історичної пам’яті у відстоюванні національних інтересів. Яка позиція України у питаннях історичної пам‘яті. Автор розповів як долати виклики та що відповідати на провокації та спроби використання історії у не надто доброчесних справах. Було надано рекомендації щодо протидії історичним міфам та дезінформації, яка є частиною інформаційної складової російської пропаганди.

Розуміння проблеми та знання чутливих питань у сфері історичної пам'яті українського народу сприятиме більш ефективному відстоюванню позитивного іміджу України та досягненню зовнішньополітичних цілей.

Щиро дякуємо організаторам заходу за надану можливість відвідати цікавий пізнавальний захід!