СУЧАСНІ ЗАГРОЗИ МІЖНАРОДНОГО РЕЙДЕРСТВА ТА ПРАКТИЧНИЙ ДОСВІД ПРОТИДІЇ ЗАХОПЛЕННЮ БІЗНЕСУ

31 березня 2021 р. відбулася зустріч здобувачів спеціальностей 292 «Міжнародні економічні відносини» та 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації, регіональні студії» та викладачів випускової кафедри з відомим бізнесменом, інвестором та економістом Євстаф’євим Русланом Юрійовичем. Тема зустрічі – «Сучасні загрози міжнародного рейдерства та практичний досвід протидії захопленню бізнесу».

У своїй доповіді спікер звернув увагу на наступні нагальні питання: відмінності міжнародного рейдерства від національного; проблема «зрощення» іноземних рейдерів з органами влади, судами та іншими структурами; важливість закріплення на папері усіх домовленостей між національним та іноземним інвестором (підписання меморандумів, протоколів тощо); порядок дій суб’єкта господарювання при рейдерській атаці.

Тема зустрічі виявилася дуже актуальною та цікавою з професійної точки зору для присутніх здобувачів, які ставили питання щодо галузей, в яких найчастіше відбуваються рейдерські захоплення; про передумови, передвісники рейдерської атаки; методи захисту бізнесу від поглинання тощо. Спікер надав практичні приклади рейдерських атак в міжнародному бізнесі та власні рекомендації щодо протидії захопленню підприємств.

Зустріч стала важливим для здобувачів в плані набуття фахових компетенцій за ОП «Міжнародні економічні відносини» та ОП «Країнознавство», поглиблення здобувачами знань і отримання практичного досвіду від успішного бізнесмена та інвестора.

Щиро дякуємо пану Руслану Євстаф’єву та сподіваємось на подальшу співпрацю!