Розвиваємо наукові стосунки зі спорідненими кафедрами ЗВО правоохоронних органів

6 грудня 2022 року, в рамках наукової співпраці зі спорідненими кафедрами Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кафедрою правоохоронної діяльності ННІ права та міжнародно-правових відносин, у режимі відеоконференції, проведений науково-практичний круглий стіл за темою «Актуальні проблеми забезпечення верховенства права у правозастосовний діяльності в умовах демократичних перетворень».

Цей захід проводиться щороку в грудні, починаючи з 2017 року і присвячений вшануванню пам'яті доктора юридичних наук, професора Антонова Костянтина Володимировича, який очолював кафедру з 2007 по 2016 рік, а до цього працював у ДДУВС на посаді завідувача кафедри оперативно-розшукової діяльності та спеціальної техніки.

Участь у круглому столі взяли як науково-педагогічні працівники, так і здобувачі вищої освіти з обох університетів.  

Перед учасниками з доповідями і повідомленнями виступили найближчі соратники та учні професора Антонова К.В., видатного вченого, теоретика української оперативно-розшукової науки, які  розповіли про цікаві сторінки його життєвого шляху. 

Зокрема, теплі слова вдячності до свого вчителя і наукового керівника висловив доцент кафедри фінансових та стратегічних розслідувань ДДУВС, кандидат юридичних наук, доцент Єфімов В.В.

Учасники заходу вшанували пам’ять професора Макаренка Є.І., відомого вченого криміналіста, першого керівника кафедри організації боротьби з контрабандою, правонаступником якої є кафедра правоохоронної діяльності. 

Добрі слова також пролунали на адресу фундатора та у минулому декана юридичного факультету Академії митної служби України, кандидата юридичних наук, доцента  Гмирка В.П., який є засновником передової наукової школи кримінального  процесу.  

З доповіддю про сучасні особливості забезпечення верховенства права в умовах широкомасштабної російської військової агресії проти України, виступив професор кафедри правоохоронної діяльності, академік Академії політичних наук України, доктор юридичних наук, професор   Тертишник В.М. 

Загалом, до оргкомітету надійшло близько 160 тез виступів, які будуть опубліковані в електронному збірникові матеріалів круглого столу на сторінці кафедри правоохоронної діяльності сайту УМСФ.

Круглий стіл
Інформаційний лист