22 жовтня в університеті було відкрито центр АРМА

Наприкінці робочого тижня в Університеті митної справи та фінансів відкрив свої двері перший в Україні центр Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (скорочено – Агентство з розшуку та менеджменту активів або АРМА). 

Учасників заходу привітали виконуючий обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Володимир Володимирович Орлов, тимчасово виконуючий обов'язки голови Агентства з Розшуку та Менеджменту Активів Дмитро Олексійович Жоравович та ректор Університету митної справи та фінансів Дмитро Олександрович Бочаров.

«Дніпропетровщина першою серед інших областей розпочала підготовку фахівців для АРМА. Вони займатимуться управлінням майном, арештованим при розслідуванні корупційних та інших злочинів. Навчальний центр відкрили в профільному виші – Університеті митної справи та фінансів», – зазначив Володимир Орлов.

Центр АРМА облаштовано в сучасній аудиторії університету, яка оформлена й оснащена відповідно до профілю роботи Агентства з розшуку та менеджменту активів. 

«Співпрацюємо і з силовиками, і з органами державної та місцевої влади. Потребуємо юристів та економістів високої кваліфікації, які б зналися на тонкощах роботи нашого відомства. Тепер таких фахівців для всієї України випускатимуть на Дніпропетровщині», – сказав т.в.о. голови АРМА Дмитро Жоравович.

Ректор Університету Дмитро Бочаров зазначив, що спеціалізацію студенти обирають на 4 курсі, тож тепер університет матиме ще один профіль: виявлення, розшук та  менеджмент актививів, одержаних від корупційних та інших злочинів. Заняття в центрі проводитимуть фахівці-практики.