ПРЕДСТАВНИЦЯ КАФЕДРИ ПУБЛІЧНОГО ТА ПРИВАТНОГО ПРАВА ПРЕДСТАВИЛА УМСФ НА КОНГРЕСІ МІСЦЕВИХ ТА РЕГІОНАЛЬНИХ ВЛАД РАДИ ЄВРОПИ ЩОДО ВІЙНИ В УКРАЇНІ

Доцентка кафедри публічного та приватного права ННІ права та міжнародно-правових відносин Пилипенко А.А. взяла участь в роботі 43-ї сесії Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, що відбувся 25-27 жовтня 2022 року у Палаці Європи м. Страсбург (Франція). 

Значна частина порядку денного даної сесії була присвячена питанням війни в Україні. За допомогою відеозв’язку перед учасниками сесії з доповідями виступили, зокрема, Олексій Чернишов – Міністр розвитку громад та територій України та  Віталій Кличко – голова Асоціації міст України, Київський міський голова. А в залі ПАРЄ з промовою виступив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Делегації інших країн Європи, що входять до Конгресу, висловили свою підтримку Україні та українцям, засудили дії країни-агресорки, розповіли про вже надану ними допомогу, зокрема щодо підтримки біженців з України, та висловили готовність і надалі підтримувати нашу країну у боротьбі за свій суверенітет.

А також Пилипенко А.А. у складі делегації східного партнерства Європейської асоціації місцевої демократії (ALDA) взяла участь у зустрічі з постійним представником України при Раді Європи з 2019 Борисом Тарасюком в Посольстві України у Французькій Республіці.

Анжеліка Пилипенко, зокрема, представила українським та зарубіжним колегам Університет митної справи та фінансів і розповіла про можливості співробітництва з нашим ВНЗ. По завершенню зустрічей вона вручила Генеральному Секретарю ALDA Антонелі Валморбіді наш календар з висвітленням міжнародної роботи УМСФ на знак початку активної співпраці в майбутньому.