ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ФОРМУЮТЬ ІНДИВІДУАЛЬНУ ОСВІТНЮ ТРАЄКТОРІЮ

Згідно із сучасними вимогами до наявності системи забезпечення якості вищої освіти в Університеті митної справи та фінансів протягом березня-квітня 2023 року відбувались збори усіх академічних груп здобувачів вищої освіти 1,2 та 3 курсів спеціальностей:

241 «Готельно-ресторанна справа» (освітньо-професійна програма  «Готельно-ресторанна справа»),

242 «Туризм» (освітньо-професійна програма  «Туризм»)

щодо представлення та подальшого вибору дисциплін на наступний навчальний рік.

На конференціях були присутні гаранти освітніх програм, члени груп забезпечення освітньо-професійних програм, викладачі вибіркових дисциплін. 

Гаранти освітніх програм розповідали здобувачам вищої освіти про перелік вибіркових компонент та доводили існуючий порядок вибору дисциплін здобувачами вищої освіти Університету митної справи та фінансів з метою подальшого формування індивідуальної освітньої траєкторії.

На зустрічах була присутня велика кількість здобувачів, які цікавились вибірковими дисциплінами – задавали питання та проявляли високу активність.  Для зручності здобувачам вищої освіти було надано посилання на каталог вибіркових компонент, де вони могли більш детально ознайомитись із силабусами.  Викладачі мали змогу представити вибіркові компоненти та розповісти про їх наповнення. Здобувачі вищої освіти змогли отримати відповіді на поставлені ними питання стосовно змісту та порядку вибору дисциплін.

Вибіркові компоненти на відповідному рівні вищої освіти спрямовані на реалізацію індивідуальної освітньої траєкторії здобувача. Вибір дисциплін дає можливість здобувачам обирати дисципліни, які їх цікавлять, про які вони мріяли, і які їм були би корисні.

У формуванні індивідуальної освітньої траєкторії зацікавлені всі учасники освітнього процесу. У здобувачів вищої освіти Університету митної справи та фінансів є можливість вибору широкого переліку дисциплін. Подальше навчання у змішаних групах дозволяє здобувачам вищої освіти отримати неформальний досвід від студентів з інших освітньо-професійних програм. У свою чергу, викладачі на вибіркових дисциплінах працюють із більш умотивованими здобувачами вищої освіти.