Корисні знання для студентів – про розвиток експортної спроможності підприємців через об’єднання та пошук партнерів

30.03.2023 студенти 4 курсу спеціальності «Облік і оподаткування» взяли участь у вебінарі на тему: «Пошук та перевірка партнерів».  Захід завершив серію вебінарів на тему: «Розвиток експортної спроможності підприємців» в рамках проєкту «Експертні консультації «Об’єднаний економічний фронт двох регіонів», який реалізують Дніпропетровська та Чернігівська регіональні торгово-промислові палати у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансування Європейського Союзу.

Віцепрезидентки Дніпропетровської та Чернігівської ТПП Діна СІДАШ і Лариса ЦИГАН, а також представниця платформи Nazovni Олександра СОЛОГУБ поділились своїм досвідом з учасниками зустріч, надали детальну інформацію щодо працюючих в Україні бізнес об’єднань, платформ та ресурсів.

Студенти, як майбутні представники бізнесу, дізнались про те, як стати більш ефективними та знайти нові можливості для себе; як об’єднання допомагає уникнути багатьох ризиків; як перевірити потенційного зарубіжного партнера; які об’єднання підходять до кожного окремого бізнесу, які безкоштовні платформи створені та активно просувають продукцію українських виробників та надавачів послуг в сьогоднішніх реаліях, а також про те, як правильно будувати алгоритм пошуку та перевірки ділових партнерів і бути в курсі нових можливостей.

Обговорюючи враження про даний захід студенти відмітили, що:

  • Долучення до відповідної бізнес асоціації, присутність на безкоштовних В2В платформах та маркетплейсах, доступних українським підприємствам, – це must have сьогодення!
  • Необхідно користуватися безкоштовними інструментами пошуку контрагентів, а також придбати одну з платних підписок ресурсу, який є найбільш  зручним у використанні.
  • Обов'язково необхідно перевіряти своїх потенційних контрагентів, особливо, коли йдеться про нових партнерів та великі контракти.  

Отримані знання студенти зможуть використовувати при вивченні дисциплін «Облік і оподаткування зовнішньоекономічної діяльності», «Державний фінансовий контроль», «Пост митний аудит суб’єктів ЗЕД» та інших.