Кафедра публічного управління та адміністрування запрошує на навчання в УМСФ – профорієнтаційна онлайн зустріч викладачів Університету митної справи та фінансів з абітурієнтами Личківської громади Новомосковського району Дніпропетровської області

04 травня 2022 року кафедрою публічного управління та митного адміністрування було організовано проведення онлайн зустрічі для школярів, абітурієнтів, їх батьків та викладачів Личківського ліцею Новомосковського району Дніпропетровської області.

У ході зустрічі випускник університету, кандидат наук з державного управління Разумей М. М. розповів про можливості працевлаштування після завершення навчання на бакалавраті за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» в митних органах, підприємствах, що проводять зовнішньоекономічну діяльність, та діяльність митних брокерів. Доповідач навів цікаві факти з практичної діяльності в умовах військових дій, чим викликав жвавий інтерес серед учасників зустрічі.

Запрошений гість – завідувач кафедри міжнародного права, доктор юридичних наук, доцент Перепьолкін С. М. – повідомив про особливості навчання за спеціальністю «Міжнародне право» та відповів на питання, які турбували абітурієнтів, щодо працевлаштування та можливостей проходження практики за вказаною спеціальністю, посиленої мовної підготовки та широких можливостей університету в цій сфері із залученням безпосередньо носіїв іноземної мови.

Завідувач кафедри публічного управління та митного адміністрування Антонова О. В. проінформувала молодь про можливості професійної самореалізації у публічному секторі за умови обрання підготовки за спеціальністю «Прикладна політологія» (бакалаврат), зокрема про можливості працевлаштування до патронатної служби представницьких органів влади, депутатів різного рівня, виконавчих комітетів органів місцевого самоврядування з питань внутрішньої політики (роботи з громадськими організаціями, релігійними об’єднаннями, благодійними фондами, проектними офісами), в консультативно-дорадчих органів публічної влади, об’єднаних територіальних громадах, громадських організаціях та політичних партіях, в ЗМІ тощо із забезпеченням відповідного проходження практики та стажування, залученням до занять досвідчених мерів та очільників об’єднаних територіальних громад, лідерів громадських організацій, у тому числі міжнародних.

Серед цікавинок, які було запропоновано абітурієнтам, слід відзначити інтерактивні форми навчання, активна громадська позиція університету та молодіжного парламенту в житті регіону та держави, можливості для академічної мобільності, як внутрішньої, так і зовнішньої, зустрічі з стейкголдерами та практиками, міжнародні програми та можливості проведення наукової роботи студентами.

Університет створює умови та можливості, а майбутнє обирають наші абітурієнти!