Титаренко Олексій Олексійович

Професор кафедри - Титаренко Олексій Олексійович

Освіта:

У 1999 році закінчив Донецький інститут внутрішніх справ та здобув вищу освіту за спеціальністю «Правознавство». 2001 р. закінчив магістратуру Національного університету внутрішніх справ за спеціальністю «Правоохоронна діяльність». У 2019 році закінчив магістратуру Дніпропетровського регіонального інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». 

З 1999 по 2000, 2016 по 2021 рік працював в правоохоронних та судових органах.

У червні 2019 року отримав свідоцтво про заняття адвокатською діяльністю.

З 2016 по 2018 брав безпосередню участь в Антитерористичній операції на сході України.

З 2022 року мобілізований до лав ЗСУ.

Науковий ступінь:

доктор юридичних наук, 2020 рік, спеціальність 12.00.08 – кримінальне право та кримінологія; кримінально-виконавче право. Тема дисертації «Теорія та практика державного програмування протидії злочинності в Україні».

Вчене звання: доцент (2011 рік).

Сфера наукових інтересів:

питання кримінальної відповідальності та покарання; проблеми теорії та практики планування протидії злочинності на державному, регіональному та локальному рівнях; зарубіжні практики організації протидії злочинності та окремим її видам; тенденції трансформації злочинності в Україні та світі; напрямки і форми забезпечення стратегії й тактики протидії злочинності.

Дисципліни, що викладає: 

«Кримінальне право», «Кримінологія», «Актуальні питання кримінального права», «Актуальні проблеми профілактики злочинності».

Профіль у Google Scholar та на ORCID

https://scholar.google.com.ua/citations?hl=ru&user=eJHkD7wAAAAJ

https://orcid.org/0000-0002-3271-9402

Електронна пошта:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.;   Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Участь у професійних об’єднаннях за спеціальністю:

член Кримінологічної асоціації України, член Громадської організації «Всеукраїнська асоціація кримінального права».

Основні наукові та навчально-методичні праці.