4 березня відбулась гостьова лекція на тему «Історіографічні джерела лідерів Української Революції 1917-1921 рр.»

04 березня 2024 р. д.і.н., проф. кафедри «Історія та теорія держави і права» Запорожченко Ю.В. провела гостьову лекцію на тему «Історіографічні джерела лідерів Української Революції 1917-1921 рр.» для студентів 1-го курсу спеціальностей «Історія та археологія», «Право», «Журналістика», «Політологія», «Економіка» «Психологія» Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля (м. Київ).

Під час лекції студенти ознайомилися з працями, що вийшли з-під пера М.Грушевського «На порозі нової України. Гадки і мрії»; В.Винниченка «Щоденник» та «Відродження нації»; С.Петлюри «Московська воша», в яких лідери Української Революції репрезентували боротьбу українського народу за власну державність крізь призму століть та у 1917-1921 рр. В ході дискусії зі студентами поспілкувалися про паралельні й схожі сторінки в сучасні історії боротьби України за власну ідентичність, територію, Державу.

Від імені Університету митної справи та фінансів висловлюємо щиру подяку к.і.н., доц. кафедри історії та археології Андрію Фоміну за запрошення та плідну співпрацю між історико-правовими кафедрами СНУ ім. В.Даля (м.Київ) та УМСФ.