СПІВПРАЦЯ ЗАРАДИ РЕЗУЛЬТАТІВ

Університет митної справи та фінансів став партнером проведення серії тренінгів «Базове поняття про СНПК та специфіка реагування на випадки», організованих ГО «Країна вільної громади» - грантером Українського Жіночого Фонду (УЖВ) у рамках проєкту «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з насильством (СНПК)», який УЖФ виконує разом з ГО «Ла Страда-Україна» та асоціацією жінок-юристок України «ЮрФем» за підтримки Офісу Віцепрем’єр міністрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції й Апарату Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики за за фінанасування Європейського Союзу.

Окрім участі в організації, викладачі Університету взяли участь у тренінгах, за підсумками яких отримали сертифікати не тільки про набуття навичок, а й підвищення кваліфікації.

Серед активних учасників були представники кафедр, які займаються дослідженням проблем, означених на тренінгу. Так, потужно були представлені фахівці у сфері права та міжнародного права: навчально-наукові працівники кафедри міжнародного права Оксана Легка, Лілія Лабенська, Людмила Філяніна, Дмитро Трескін та завідувач кафедри Сергій Перепьолкін; представниця кафедри публічного та приватного права Анжеліка Пилипенко.

Від кафедри правоохоронної діяльності брали участь Інна Єфімова та завідувачка кафедри Тетяна Батраченко, які стали активними учасниками дискусії щодо ролі правоохоронних органів у допомозі постраждалим від СНПК.

Представниця кафедри соціального забезпечення та податкової політики Тетяна Александрюк та завідувачка кафедри Вікторія Тараненко забезпечували фаховий супровід з питань соціальної роботи та консультування.

Продовженням розпочатої співпраці стане проведення подальших спільних заходів з ГО «Країна вільної громади» для надання допомоги постраждалим під час війни.