Розмова з Ярославом Юрчишиним, очільником Комітету Верховної Ради України зі свободи слова

У грудні минулого року Верховна Рада України призначила нового голову Комітету з питань свободи слова - народного депутата із парламентської фракції «Голос» Ярослава Юрчишина.

Здобувачі першого курсу спеціальності «Журналістика» разом із завідувачкою кафедри журналістики Наталією Кодацькою взяли участь в онлайн-зустрічі «Комітет ВР зі свободи слова: межі відповідальності і відповідності» з новопризначеним очільником головного медійного комітету парламенту.

Розмову модерував Андрій Куликов, голова Комісії з журналістської етики. Зустріч проходила в форматі живої розмови, до якої приєдналися як медійники, так і представники шкіл журналістики різних університетів країни. Обговорювали проблеми обмеження доступу до інформації, адвокатування прав медійників, забезпечення безперешкодної комунікації з представниками влади, відповідальності за поширення дезінформації та інші актуальні питання професійної журналістської діяльності.

Ця подія стала частиною циклу відкритих онлайн-розмов Комісії з журналістської етики із публічними інтелектуалами й медіафахівцями про теперішнє і майбутнє української журналістики.