МЕТОДИЧНІ СЕМІНАРИ З ПИТАНЬ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ

У жовтні та листопаді навчально-методичним відділом забезпечення якості освіти та акредитації УМСФ було проведено два навчально-методичних семінари:

  1. Розробка та проєктування освітніх програм;
  2. Досвід акредитації освітніх програм УМСФ.

До семінарів долучилися представники усіх кафедр нашого університету, у тому числі гаранти освітніх програм та завідувачі кафедр.

Під час першого семінару були розглянуті питання формування освітніх програм, їх відповідності вимогам стандартів вищої освіти, формуванню фокусу програми та її особливостей, матеріально-технічному та кадровому забезпеченню, переліку освітніх компонент та їх співвідношенню з компетентностями та результатами навчання, залученню стейкхолдерів до створення ОП.

Другий семінар був присвячений практичним кейсам проходження процедур акредитації освітніх програм кафедрами університету. Спікерами виступили завідувачка кафедри журналістики Наталія Кодацька та завідувачка кафедри соціального забезпечення та податкової політики Вікторія Тараненко. Вони поділилися власним досвідом підготовки до акредитації (оформлення необхідної документації, залучення зовнішніх стейкхолдерів, участь науково-педагогічних працівників та студентів тощо), враженнями від спілкування з експертними групами, позитивними та негативними моментами, які були відзначені експертами, на що слід звернути увагу та до чого слід бути готовими. Спікери надали поради, засновані на власному досвіді, з детальним описом конкретних питань та ситуацій, що безумовно стане у нагоді нашим колегам.

Тематика обох семінарів викликала жвавий інтерес у присутніх, які мали змогу поставити запитання спікерам, висловити свої думки та поділитися наявним досвідом із обговорюваних питань.