«ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ВІЙНИ» ТА «БУЛІНГ»

В рамках проєкту «Попередження гендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дитини» за підтримки донорської організації «Хліб для світу», Громадська організація «Ла Страда Україна» спільно з кафедрою міжнародного права Університету митної справи та фінансів продовжують реалізацію Курсу вебінарів «Запобігання та протидія насильству: сучасні виклики», який триватиме з 17 жовтня по 01 листопада 2023 року.

Другий тиждень Курсу вебінарів стартував 24 жовтня 2023 року лекцією за темою «Протидія торгівлі людьми в Україні в умовах війни» від Олени КОВАЛЬОВОЇ, кандидатки юридичних наук, доцентки, професорки кафедри адміністративної діяльності поліції Одеського державного університету внутрішніх справ, тренерки Національної тренерської мережі Ла Страда Україна. Пані Олена ознайомила слухачів з нормативно-правовими аспектами протидії торгівлі людьми, визначила основні причини та форми торгівлі людьми в світі та обговорила зі студентами та викладачами актуальні питання протидії торгівлі людьми в Україні.

25 жовтня 2023 року з лекцію за темою «Булінг» виступила Євгенія ТИХАНОВА, в.о. директора КЗО «НВК 122 «ЗНЗ-ДНЗ» ДМР, тренерка національної тренерської мережі Ла Страда, яка структуровано та на життєвих прикладах пояснила слухачам Курсу вебінарів зміст і форми булінгу, його основні причини. Окремою «родзинкою» виступу пані Євгенії став дзвінок у прямому ефірі на «гарячу лінію» Ла Страда, завдяки чому слухачі змогли переконатися у готовності цієї правозахисної громадської організації надати належну консультаційну підтримку. Крім того, широке обговорення мали питання сучасних форм боулінгу та способів його протидії.

Другий тиждень Курсу вебінарів «Запобігання та протидія насильству: сучасні виклики» минув змістовно для слухачів, був сповнений корисними знаннями та практиками протидії різним формам насильства.

Кафедра міжнародного права Університету митної справи та фінансів висловлює вдячність Громадській організації «Ла Страда Україна», спікерам та слухачам Курсу вебінарів та очікує на нові плідні зустрічі!