УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ УМСФ У ХАКАТОНІ З ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ

24 жовтня 2023 р. двоє представників кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів узяли участь у цікавому і актуальному діловому заході туристичного напряму  - хакатоні «Диверсифікація сільської економіки через мережу громадських консультаційних центрів туризму», що пройшов на базі популярного туристичного об'єкту нашої області - ферми-сироварні 'Зелений Гай" у двох селах Сурсько-Литовської об'єднаної територіальної громади Дніпровського району - Новомиколаївка та Зелений Гай.

Захід відбувся за підтримки Естонського центру міжнародного розвитку та Талліннського університету. Доцент кафедри Костянтин Миколайович Горб та студент групи МТ-21-2 Олександр Дуленко приймали активну участь у всіх заходах хакатону  - обговореннях бізнес-проєктів розвитку туризму в сільських громадах, екскурсійних та організаційних заходах тощо. Хакатон являв собою класичний захід у форматі публічно-приватного партнерства, оскільки у ньому брали участь представники бізнесу,  влади,  громадськості, освіти та науки, із різних міст та районів Дніпропетровської і Запорізької областей, а також з Естонії. Важливо, що під час засідань та обговорень у приміщенні Будинку культури села Новомиколаївки експонувалась виставка картин викладача нашого університету, члена Національної спілки художників України Ігоря Анатолійовича Зайцева. Належним чином було організовано трансфери учасників хакатону між селами, екскурсію фермою, а також кава-брейки, дегустацію сирів, обід у форматі кейтерінгу, - всі заходи, характерні для класичного ділового туризму.

В результаті було заведено багато нових ділових зв'язків та окреслено перспективи співробітництва із суб'єктами сільського туризму,  а також із Талліннським університетом, за напрямом туризму та гостинності. Ми щиро вдячні організаторам за запрошення та будемо продовжувати співпрацю з практикуючими закладами та інституціями у нашій профільній сфері.