НАВЧАЛЬНИЙ КУРС «ЗАПОБІГАННЯ ТА ПРОТИДІЯ НАСИЛЬСТВУ: СУЧАСНІ ВИКЛИКИ»

В рамках проєкту «Попередження гендерно зумовленого насильства, торгівлі людьми та порушення прав дитини» за підтримки донорської організації «Хліб для світу», Громадська організація «Ла Страда Україна» спільно з кафедрою міжнародного права Університету митної справи та фінансів розпочали реалізацію Навчального курсу «Запобігання та протидія насильству: сучасні виклики», який триватиме з 17 жовтня по 01 листопада 2023 року.

Навчальний курс стартував 17 жовтня 2023 року лекцією за темою «Гендерна політика» від Олени КОВАЛЬОВОЇ, кандидатки юридичних наук, доцентки, професорки кафедри адміністративної діяльності поліції Одеського державного університету внутрішніх справ, тренерки Національної тренерської мережі Ла Страда Україна. Пані Олена ознайомила слухачів з основами гендерної політики, її спрямованістю та складовими елементами.

18 жовтня 2023 року «лекційну естафету» підхопила Катерина ГУНЬКО, капрал поліції, директорка з офлайн заходів Elsa Dnipro, тренерка Молодіжної мережі Ла Страда Україна, яка в інтерактивній формі провела лекцію за темою «Домашнє насильство».

Перший тиждень Навчального курсу «Запобігання та протидія насильству: сучасні виклики» минув достатньо продуктивно і спонукав слухачів до осмислення нагальних правозахисних проблем та обговорення сучасних викликів.

Кафедра міжнародного права навчально-наукового інституту права та міжнародно-правових відносин Університету митної справи та фінансів висловлює вдячність Громадській організації «Ла Страда Україна», спікерам та слухачам Навчального курсу та очікує на нові плідні зустрічі!