МАЙБУТНІ ФАХІВЦІ У СФЕРІ ТУРИЗМУ ТА ГОСТИННОСТІ ВІДВІДАЛИ ЗАКЛАД СІЛЬСЬКОГО ЗЕЛЕНОГО ТУРИЗМУ

16 жовтня 2023 р. група студентів 1 курсу спеціальностей «Туризм і рекреація» і «Готельно-ресторанна справа» та викладачів відповідної випускової кафедри відвідала цікавий та перспективний заклад гостинності – ферму-сироварню «Зелений Гай», що розташована у селі Зелений Гай Сурсько-Литовської територіальної громади Дніпровського району Дніпропетровської області, яку було визнано найуспішнішим закладом сільського зеленого туризму в Україні за останній рік.

Незважаючи на вкрай несприятливу погоду, усім відвідувачам з нашого університету вдалося ознайомитися з усіма ключовими об’єктами та ділянками закладу – карбоновою фермою, що одночасно є реабілітаційним центром для тварин, майданчиком для проведення свят та дегустаційних заходів (з різноманітними тематичними інсталяціями та фотолокаціями), пляжною зоною з ажурним пірсом на мальовничому березі річки Мокра Сура, глемпінговим містечком, а також з роботою кафе та магазином крафтової продукції. Важливо зазначити, що екскурсію фермою провів студент 3 курсу нашого університету спеціальності «Туризм» Олександр Дуленко, який уже близько півроку працює на посаді екскурсовода у даному закладі. Даний факт для першокурсників виступав яскравим прикладом можливості працевлаштування у профільній галузі за своєю спеціальністю. Екскурсія, крім класичної розповіді та показу за маршрутом, включала проведення однієї вікторини, а також окремі елементи пет-терапії.

Наприкінці власниця ферми Євгенія Молчанова провела професійну дегустацію крафтових сирів, виготовлених на фермі, а також молока, з детальними роз’ясненнями рецептів та шляхів створення відповідних смаків. Завершилось наше відвідування професійною дискусією про шляхи розвитку ферми у напрямах туристичного та готельно-ресторанного обслуговування.

Ми щиро вдячні власникам Анатолію та Євгенії Молчановим за теплий прийом та організацію нашого відвідування на високому рівні, за долучення до навчального процесу підготовки кваліфікованих фахівців з туризму та гостинності, Олександру – за цікаву професійну екскурсію, та будемо продовжувати плідну співпрацю.