Вітаємо студентську спільноту з Міжнародним днем студентського спорту

 

Щороку, 20 вересня, весь світ відзначає Міжнародний день студентського спорту. Це свято було започатковано у 2015 р. в Парижі рішенням Генеральної конференції ЮНЕСКО за ініціативою Міжнародної федерації студентського спорту (FISU). З 2017 року в Україні відзначають свято студентського спорту у всіх регіонах та закладах вищої освіти.

Цьогоріч приємним подарунком до цього свята стали золоті нагороди провідних спортсменів Університету митної справи та фінансів на чемпіонаті України з дзюдо серед спортсменів до 23 років, який відбувся 15 вересня у м. Київ. В змаганнях взяли участь 287 атлетів з 20 регіонів нашої країни.

Кулєшов Назар (група М-20-3) та Віденєєва Аліса (група ЕО-21-1) стали переможцями турніру у вагових категоріях до 73 і 70 кг, відповідно. Змагання були відбірковими на континентальну першість молоді, яка відбудеться на початку листопада у Франції.

В цілому збірна Дніпропетровської області виступила потужно, зібравши в своїй медальній скарбничці 5 золотих, 3 срібних та 9 бронзових нагород. Це дозволило нашим хлопцям та дівчатам вибороти перше місце в медальному заліку регіонів.

 

З нагоди свята кафедрою фізичного виховання та спеціальної підготовки організовано флешмоб для студентів 1 курсу «Ранкова руханка», а протягом поточного тижня відбудеться міжфакультетський турнір з волейболу.

Фізична культура і спорт загартовують та виховують волю до перемоги, здатність долати труднощі та плекають в кожному з нас гордість за свою країну.

Вітаємо всіх прихильників спорту та активного способу життя!