Викладачі УМСФ опанували європейський курс з митного права

У березі 2023 року у Посольстві України в Канберрі відбулася зустріч між Послом України в Австралії та Новій Зеландії Василем Мирошниченком, генеральним директором Центру митних та акцизних досліджень (CCES), Президентом мережі митних університетів (INCU) професором Девідом Віддоусоном і віце-канцлером і Президентом Університету Черльза Стюрта професором Рене Леон.

На зустрічі було досягнуто домовленість про те, що CCES забезпечить підтримку Університету митної справи та фінансів, надавши доступ до вичерпних матеріалів курсу з митного права ЄС.

Підтримка CCES також включає допомогу УМСФ в адаптації матеріалів до вимог освітнього законодавства України та проведення п’ятиденного курсу для ознайомлення викладачів УМСФ з матеріалами з використанням спеціалізованого інструменту веб-навігації.

Поки студенти влітку відпочивали, викладачі УМСФ завзято опановували курс Європейського митного права. До навчання були залучені науково-педагогічні працівники, які мають досвід роботи в митних органах або є знаними фахівцями у дисциплінах митного спрямування. Серед них викладачі кафедр:

  • публічного управління та митного адміністрування та кафедр;
  • публічного та приватного права;
  • міжнародного права.

Заняття проводилися у липні викладачем CCES Крістофером Лоусоном за участю директора CCES професора Девіда Віддоусона та Голови секретаріату INCU Михайла Кашубського.

Сьогодні CCES працює з УМСФ над розробкою заявки на акредитацію програм Всесвітньою митною організацією (WCO) і спонсорує членство УМСФ у Міжнародній мережі митних університетів (INCU).

Зовсім скоро студенти УМСФ навчатимуться за освітніми програмами, які визнають у всьому світі. Увага, ліцензовані обсяги для навчання обмежені!