Наука і спорт

Квітень виявився досить активним у питаннях спортивної науки. Одразу декілька заходів науково-методичного спрямування проведено у регіоні та поза його межами. Науково-педагогічні працівники кафедри фізичного виховання та спеціальної підготовки прийняли активну участь у цих заходах.

7 квітня доцент кафедри Бузоверя Анна та студентка спеціальності 017 «Фізична культура і спорт» Климук Валерія прийняли участь у IX Всеукраїнській студентській науково-методичній онлайн-конференції «Неолімпійський спорт: історія, проблеми управління та система підготовки спортсменів», організатор – Придніпровська державна академія фізичної культури і спорту. Результатом співпраці викладача і студентки стали наукові тези і доповідь на тему: «Хореографічна підготовка з черліденгу, як складова система фізичного виховання студентів». 

13 квітня завідувач кафедри Луценко Ірина представила доповідь на тему: «Дистанційне навчання: особливості організації навчальних занять з фізичного виховання» на Міжнародній науково-практичній конференції «Фізична культура в університетській освіті: світова практика та сучасні тренди». Захід відбувався в очно-дистанційному форматі на базі Дніпропетровського університету внутрішніх справ, співорганізатори – Університет Пондічеррі (Індія), Університет східного Сараєво (Боснія і Герцеговина), Самаркандська філія інституту перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців з фізичної культури і спорту (Узбекистан), Інститут розвитку спорту і освіти (Польща), Університет Ніколая Коперніка (Польща).

21 квітня доцент кафедри Бузоверя Анна представила результати наукових досліджень на регіональній конференції молодих вчених «Молоді науковці - спорту Придніпров’я». У роботі конференції, також, взяли участь представники Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту, Українського державного хіміко-технологічного університету, Дніпровської державної медичної академії, Дніпропетровського фахового коледжу фізичної культури.

Цього ж дня завідувач кафедри Луценко Ірина прийняла участь у надзвичайно важливому заході, який був присвячений 100-річчю Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького – Всеукраїнській науково-практичній конференції з міжнародною участю «Інтеграція українських наукових досліджень в міжнародний простір: регіональний аспект». Наразі Мелітополь окуповано, але незважаючи на це ректор, викладачі і студенти університету продовжують підтримувати високий рівень підготовки майбутніх фахівців-педагогів, вірять у перемогу, повернення до улюбленого міста та рідних аудиторій альма-матер.

Наприкінці, хочемо привітати нашу зіроньку з боротьби дзюдо – Алісу Відєнєєву, студентку фінансового факультету, яка 20 квітня у столиці нашої держави, місті Києві, на Кубку України з дзюдо виборола бронзову нагороду.