Студентам - про розвиток економіки та бізнесу в Україні

15 листопада 2022 року студенти 1 та 2 курсу спеціальності 071 «Облік і оподаткування», які навчаються за освітньо-професійною програмою «Обліково-аналітичне забезпечення управління бізнесом» взяли активну участь в вебінарі на тему: «Стан економіки та виклики 2023 року. Як підготуватися та скористатися можливостями», який був організований Дніпропетровською та Чернігівською регіональними торгово-промисловими  палатами в рамках «Антикризової платформи «Об’єднаний економічний фронт двох регіонів» та у межах Програми розвитку  Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) із відновлення та розбудови миру за фінансування Європейського Союзу.

Спікером вебінару виступив Андрій Длігач - професор, доктор економічних наук, практик бізнес-стратегій і стратегій зростання. Андрій очолює групу компаній Advanter Group, є стратегічним консультантом для топових і перспективних українських компаній. Засновник найбільшої в Україні спільноти підприємців - Board. Співзасновник Центру економічного відновлення, фінтех компанії Investudio, продуктової компанії D4C і інвестор технологічних стартапів.

В рамках вебінару учасники дізналися та обговорили питання:

  • чого бізнесу чекати від 2023року;
  • як розгортатимуться події в економіці;
  • що відбувається з економікою під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну;
  • які саме фахівці та сфери будуть найбільш затребувані;
  • стан ринку праці, доступ до фінансів;
  • як підготуватися до нових викликів та скористатися можливостями: які бізнес-моделі будуть функціонувати та ефективність їх організації; стратегія розширення діяльності підприємств, зростання виробництва і збуту продукції.

Безальтернативні зміни, які ми переживаємо у час повномасштабної війни, створюють додаткові складнощі для молоді в розумінні процесів, які відбуваються в економіці, в баченні власних шляхів розвитку і становлення кар’єри, тому участь в даному заході дала можливість студентам отримати багато цікавої, корисної і важливої інформації, почути проблеми в бізнес-середовищі та шляхи їх вирішення. Дуже важливим моментом було підтвердження важливості обраної спеціальності в сфері обліку, аудиту, аналізу і оподаткування, адже саме такі фахівці будуть брати безпосередню участь у відновленні економіки після війни та забезпечувати її становлення та розквіт.