ІНТЕРАКТИВНІ ФОРМИ ТА МЕТОДИ У ПРОЦЕСІ ВИКЛАДАННЯ ЖУРНАЛІСТСЬКИХ ДИСЦИПЛІН

Впродовж трьох днів Академія української преси та Фонд Фрідріха Науманна за Свободу проводив веб семінари «Інтерактивні форми та методи у процесі викладання журналістських дисциплін», до яких долучилася і доцентка кафедри журналістики, гарант ОП "Журналістика, реклама та зв'язки з громадськістю" Ольга Михайлівна Ятчук.

Під час семінарів Тетяни Іванової, медіаекспертки Академії української преси, докторки педагогічних наук, професорки, завідувачки кафедри соціальних комунікацій Маріупольського державного університету обговорювали нові технології, що будуть ефективно залучати до педагогічних аспектів саме журналістську аудиторію. Експертка ділилася власними кейсами щодо викладання журналістських дисциплін.

Андрій Юричко, медіатренер, журналіст, кандидат філологічних наук, викладач КНУ імені Тараса Шевченка - демонстрував прості інтерактивні вправи, якими він користується під час власної роботи, проте їх ефективність виявляється комплексною та ефективною.

Крім того, тренери звертали увагу на особливі вимоги, які висуваються для сучасних українських журналістів, порівнювали український досвід викладання з європейським. Прикладні аспекти тренінгу є важливими, особливо в умовах трансформації сучасних процесів  у викладанні журналістських дисциплін.