СТАРТУВАЛА ІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА ШКОЛА З МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО ПРАВА!

Відповідаючи на запити правничої спільноти в умовах воєнного стану, 26 жовтня 2022 року Університет митної справи та фінансів разом з ELSA Dnipro, адвокатськими об’єднаннями «Поповський і партнери» та «Новум» провели першу сесію ІІ Всеукраїнської школи з міжнародного гуманітарного права: просунутий курс із закордонною участю!

Відкрив захід та звернувся з вітальними словами до спікерів та слухачів Школи завідувач кафедри міжнародного права УМСФ Сергій ПЕРЕПЬОЛКІН, який наголосив на актуальності вивчення та наукових досліджень у галузі міжнародного гуманітарного права. Керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Поповський і партнери», адвокат Дмитро ПОПОВСЬКИЙ звернувся зі вступною промовою, розповів про ідею реалізації заходу, а також поділився власними науково-практичними напрацюваннями та окреслив подальші тематичні проєкти. Віце-президентка з маркетингу ELSA Dnipro Юлія СТАРОКОНЬ відзначила плідну співпрацю із Університетом митної справи та фінансів і неабияку запитуваність тематики Школи серед студентської спільноти: протягом тижня реєстрації було подано більше 150 заявок від слухачів!

Перша сесія Школи була присвячена вкрай запитуваній тематиці: «Режим окупації та міжнародне гуманітарне право». Спікеркою сесії виступила доцентка кафедри міжнародного права УМСФ Людмила ФІЛЯНІНА. Під час виступу пані Людмила детально та структуровано окреслила джерела міжнародно-правового регулювання режиму окупації, визначила зміст поняття «ефективний контроль», позитивні зобов’язання держави-окупантки, а також способи припинення окупації. Захід завершився обговоренням доповіді спікерки та відповідями на запитання слухачів Школи від пані Людмили та пана Дмитра!

 

Наступна сесія ІІ Всеукраїнської школи з міжнародного гуманітарного права відбудеться 02 листопада 2022 року з 16:00 до 17:40. Всі зареєстровані учасники отримають посилання на ZOOM-зустріч напередодні заходу на e-mail, вказаний при реєстрації.

Реєстрація слухачів триває до 16:00 02 листопада 2022 р. за наступним посиланням: https://forms.gle/om5EuDyu8zQu5XdD7

Участь у Школі є безкоштовною, кожен слухач отримає сертифікат!

 

Університет митної справи та фінансів висловлює вдячність ELSA Дніпро, спікерам та слухачам Школи за ініціативу та зацікавленість у заході! Далі буде!