Звіт з волонтерської діяльності Корейського центру Університету митної справи та фінансів

На початку жовтня 2022 року Корейський центр УМСФ представив свою діяльність за минулий навчальний рік. Враховуючи, що зараз Україна потерпає від війни – більшість заходів були спрямовані саме у цьому напрямку.

Кураторами даного волонтерства стали викладачі корейської мови університету – Бе Джі Йон та Чой Кванг Сун, які залучали до співпраці та допомоги іншим, як закордонних, так і українських волонтерів.

Серед заходів, проведених професорами в Україні та поза її межами стали:

  • передача 2 тонни картоплі на суму 1000$ для студентів, викладачів та біженців у м. Дніпро; 
  • фінансова допомога: 12 людям по 300$ ($3600); 42 сім’ям етнічних корейців по 500 $ (21000$); допомога для сиріт на суму 1200$ на кордоні зі Словакією (140 сиріт); допомога 3 людям у розмірі по 3000$; у розмірі 4000$ для 45 військових пасторів (воєнний одяг та взуття);
  • закупівля: 1000 пакетів для тіл по 12 євро; ліків від опіків та антибіотиків на суму 2000$; продуктів на суму 4000$;
  • допомога: 2 українським студентам, що зараз знаходяться в Кореї, з працевлаштуванням та візою; 40 сім’ям етнічних корейців переїхати у Корею (фінансова допомога у розмірі 500$ на авіаквитки на кожну сім’ю); допомога з питань лікування.
  • інформаційна допомога: 53 інтерв’ю; 4 інтерв’ю для телебачення.

На даний момент викладачі продовжують працювати у цьому напрямку й надалі, старанно об’єднуючи якомога більше людей у боротьбі для України.

Якщо у вас є бажання долучитися до подібної діяльності, ви можете зробити це, зв’язавшись із представниками організацій «Хваранг» @hwarang_ucf_ukraine та Інститут Короля Седжона @ukraine.sejong.institute у інстаграмі.

Слава Україні!