Центр журналістики та медіакомунікацій

Директор Центру – заслужений журналіст України 

Микола Іванович Павленко

Партнерство:

  • Дніпропетровська обласна організація Національної спілки журналістів України
  • Центр інформаційних досліджень «Меридіан» (Львів)
  • Редакція газети «Вісті Придніпров’я»
  • Редакція газети «Днепр вечерний»
  • Телерадіокомпанія «Регіон» (канал D1)
  • Медіахолдинг «Відкритий»
  • Інформаційне агентство «МОСТ-Днепр»
Положення про центр
План ЦЖМК
Звіт за 2023 н.р.
Центр журналістики та медіакомунікацій Презентація
Image

Основні напрями діяльності:

  1. Сприяння розвитку та підвищення якості професійних навичок як працюючих фахівців у галузі соціальних комунікацій та журналістики, так і студентів, зацікавлених в отриманні та підтримці знань у галузі медіа, з метою консолідації медіаініціатив, поширення ідей медіакритики, фактчекінгу, протистояння інформаційними впливам.
  2. Участь в освітніх та медіа програмах і проектах, у тому числі, у разі наявності програм і можливостей, обмін студентами, аспірантами і викладачами.
  3. Сприяння в отриманні місць практик у різних компаніях,  пов’язаних із журналістикою та медіакомунікаціями в Україні для студентів Університету.
  4. Організація  регіональних, національних та міжнародних заходів на базі Університету (конференції, семінари, тренінги).
  5. Створення спільноти професійних журналістів, які б на паритетних основах обмінювалися досвідом, обговорювали дискусійні питання професійного спрямування, працювали над удосконаленням професійних навичок та дотриманням високих стандартів журналістики.
  6. Сприяння розвитку співробітництва у сфері журналістики, медіакомунікацій, вищої освіти і культури, науково-технічного співробітництва, створення платформи для взаємодії  у галузі соціальних комунікацій.
  7. Співпраця з донорськими організаціями з метою залучення грантів та технічної допомоги, залучення студентів до участі у грантових програмах.

Новини про діяльність Центру 

Оперативні повідомлення про діяльність Центру та його партнерів, практичні поради, корисні посилання й багато іншого на сторінці та каналі Центру:

Сторінка Центру журналістики та медіакомунікацій у мережі Facebook:
https://www.facebook.com/centerjourmediaUMSF

Telegram-канал Центру журналістики та медіакомунікацій : 
t.me/centerjourmedia_UMSF