ПРО ОСОБЛИВОСТІ ІСЛАМСЬКОЇ ЦИВІЛІЗАЦІЇ

Для здобувачів вищої освіти І курсу спеціальності 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Країнознавство», 24 листопада 2021 р. у рамках вивчення навчальної дисципліни «Цивілізації світу»  була організована зустріч з  Едґаром Девлікамовим, імамом Ісламського культурного центру Дніпра,  членом шаріатського комітету з фатв ДУМУ «Умма», заступником муфтія в центральному регіоні України.

Під час зустрічі, присвяченої розгляду особливостей ісламської цивілізації,  були обговорені релігійні, соціальні, культурні аспекти розвитку ісламського світу. У своєму виступі шановний гість надав визначення терміну «іслам», детально охарактеризував провідні етапи поширення ісламу й ісламської цивілізації, ґрунтовно пояснив головні аспекти ісламського вчення щодо функціонування держави, розвитку відносин між представниками різних течій ісламу, окреслив перспективи розвитку ісламського світу в сучасних реаліях.   

Хочеться висловити щиру вдячність спікеру за цікаву та змістовну розповідь, прослуховування якої дозволило здобувачам вищої освіти поглибити свої знання про базові цінності представників ісламської цивілізації, що позитивно позначиться на розвитку діалогу між представниками християнської та ісламської цивілізацій. 

Сподіваємось на продовження співробітництва, яке сприятиме кращому розумінню підходів та форм до налагодження доброзичливого ставлення представників різних цивілізацій один до одного в нашому різноманітному  та строкатому  світі, представленого різними цивілізаціями!