ПЕРСЬКА ЗАТОКА: ВИБІР ТА МОЖЛИВОСТІ УКРАЇНИ

29 квітня 2021 р. здобувачі вищої освіти, що навчаються за спеціальностями 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» та 292 «Міжнародні економічні відносини» відвідали онлайн-захід «Країни Перської затоки - чи є в України перспективи?», організований Радою зовнішньої політики «Українська призма», в рамках проєкту Інституційного розвитку аналітичних центрів за підтримки Посольства Швеції в Україні, Ініціативи відкритого суспільства для Європи (OSIFE) та Міжнародного фонду «Відродження».

У рамках заходу відбулися презентація аналітичної доповіді «Перська затока: вибір та можливості України», а також експертне обговорення за участі українських дипломатів, експертів неурядових аналітичних центрів, представників бізнесу. У фокусі перебували такі питання: передумови співробітництва України та країн Перської затоки; поточний стан торговельно-економічної співпраці та перспективи розширення українського експорту; чому країни Перської затоки повинні бути цікавими українській зовнішній політиці.

Спікерами виступили: Анастасія Герасимчук, асоційований експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма»; Андрій Кузьменко, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Державі Катар; Олександр Балануца, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Державі Кувейт; Рустем Умєров, народний депутат України, Співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Саудівська Аравія; Дарія Заболотна, International Chamber of Commerce Ukraine; Сергій Данилов, заступник директора Центру Близькосхідних досліджень. Модератор: Ганна Шелест, директорка безпекових програм Ради зовнішньої політики «Українська призма».

Щиро дякуємо спікерам за цікаві виступи та Раді зовнішньої політики «Українська призма» за надану можливість відвідати цей корисний захід!