ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ІСТОРИКІВ ВІД ФАХІВЦІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

15 березня 2024 р. паном Валентином Кавунником – к.і.н., с.н.с. відділу Джерелознавства нової історії України Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. С. Грушевського; автором проєкту "Архів Української Народної Республіки", переможцем низки грантів; військовим було проведено гостьову лекцію в рамках вивчення курсу з національної історіографії (викл. Запорожченко Ю.В.).

Науковець розповів студентам про досвід роботи в академічніцй інституції НАНУ над головним проектом – спадщиною М.С.Грушевського.

Лекція викликала жвавий інтерес серед студентської аудиторії щодо історії української революції 1917-1921 рр., діяльності її лідерів, зокрема С.Петлюри. Неабияку зацікавленість для молоді становили й документи дипломатичного характеру. Студенти дискутували й щодо паралелей в історії початку ХХ ст. та сьогодення.

Від імені кафедри історії та теорії держави і права Університету митної справи та фінансів висловлюємо щиру подяку шановному гостю за розгорнуту та надзвичайно  цікаву лекцію й сподіваємося на подальшу плідну співпрацю у продовженні циклу зустрічей.