Зустріч студентів другого курсу спеціальностей 121 “Інженерія програмного забезпечення” та 122 “Комп’ютерні науки” з представниками Kharkiv IT Cluster та onPoint Studio

Для ознайомлення студентів з сучасними тенденціями розвитку галузі ІТ та набуття ними відповідних практичних навичок, кафедра Комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення залучає фахівців відповідних напрямів до проведення лекцій та практичних занять. Так 4 березня  2024 р в рамках дисципліни «Технології баз даних та знань» для студентів другого курсу спеціальностей 121 “Інженерія програмного забезпечення” та 122 “Комп’ютерні науки” в рамках співпраці з Kharkiv IT Cluster відбулася Guest Edu  лекція з представниками компанії onPoint Studio на тему «Бази даних і системи керування базами даних». 

Завдяки спікеру лекції — Воронько Сергія, який є Lead Front-End Developer at onPoint Studio, студенти на початку семестру  відкрили для себе світ баз даних і систем керування базами даних.

onPoint Studio — це цифрове агентство, яке швидко розвивається, і пропонує широкий спектр послуг, таких як розробка вебсайтів/вебдодатків, ІТ-підтримка, рішення для електронної комерції, управління цифровою трансформацією.

Під час лекції обговорили та порівняли:

  • основні типи баз даних та їхні застосування;
  • популярні СУБД;
  • розвиток і тенденції в галузі баз даних.

Цікава й корисна лекція допомогла майбутнім розробникам програмного забезпечення краще зрозуміти й опанувати навички роботи з базами даних.