DevOps Engineer одна з наймолодших та найзатребуваніших професій на ринку праці.

DevOps - це підхід до розробки програмного забезпечення, який об'єднує розробку (Development) і експлуатацію (Operations). Основна мета DevOps полягає в покращенні співпраці між розробниками і системними адміністраторами. Інженер з DevOps грає ключову роль у забезпеченні ефективності та безперебійності процесів розробки, тестування та впровадження програмного забезпечення.

Дізнатися про роботу DevOps-інженера з «перших рук» від Олексія Хрипкова, Senior Cloud Engineer, Valtech, викладачі кафедри та студенти спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Інженерія програмного забезпечення» мали можливість на вебінарі «Робочий день DevOps».

На зустрічі дізналися про те, хто такий DevOps Engineer, що розуміється під поняттям DevOps і навіщо воно існує, які напрямки розвитку та зростання в кар'єрі DevOps та як виглядає робочий день спеціаліста з DevOps.

Під час зустрічі обговорювалось багато цікавих питань, а саме: чи потрібно вивчати операційні системи та Linux, чи є перспективним перехід від розробника до DevOps-інженера, чи витисніть штучний інтелект людину з позицій DevOps-інженера, які практичні навички та знання необхідні для пошуку роботи початківцю у DevOps.

Отже, хоча штучний інтелект може допомагати автоматизувати деякі аспекти DevOps, спеціалісти в цій області залишаються критичними для успішного впровадження та підтримки DevOps-процесів в організаціях.