КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЛЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

З 15 серпня по 6 вересня 2023 р. викладачі кафедри обліку, аудиту, аналізу і оподаткування в рамках діяльності Центру профільної освіти Університету митної справи та фінансів провели спеціальну короткотермінову програму підвищення кваліфікації державних службовців «Міжнародні стандарти бухгалтерського обліку» для фахівців бухгалтерських служб Пенсійного Фонду України. До заходу, який проводився в дистанційному форматі, долучилися представники ГУ Пенсійного фонду України всіх областей України.

Необхідність вивчення вимог Міжнародних стандартів фінансової звітності та Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку виникла у зв’язку з Розпорядженням Кабінету міністрів України № 1424-р «Про затвердження плану заходів щодо запровадження міжнародних стандартів фінансової звітності у Пенсійному фонді України на період до 2025 року».

Слухачі курсу ознайомилися з особливостями ведення обліку згідно з міжнародними стандартами бухгалтерського обліку; отримали навички складання бухгалтерський проведень та облікових документів відповідно до вимог міжнародної практики обліку; набули досвіду формування облікової політики підприємства відповідно до міжнародних стандартів бухгалтерського обліку; оволоділи термінологією бухгалтерського обліку відповідно до Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку; оволоділи  теоретичними та практичними знаннями щодо адаптації Міжнародних стандартів бухгалтерського обліку у вітчизняну практику обліку.