В рамках співпраці Центру інформаційних технологій з IT_dnipro Community пройшла міжрегіональна зустріч з представниками найбільшого банку та однією з найбільших компаній Європи – банку Credit Agricole Україна.

На зустрічі були присутні провідні фахівці банку Credit Agricole Україна Олена Кузьміна, голова департаменту безпеки банку Credit Agricole Україна та Ольга Калініченко, головний експерт прямих продажів департаменту розвитку Преміум банку банку Credit Agricole Україна, викладачі та студенти Університету митної справи та фінансів спеціальностей ІТ галузі кафедри кібербезпеки та інформаційних технологій та кафедри комп'ютерних наук та програмного забезпечення, викладачі та студенти Національного університету "Запорізька політехніка", яка представлена кафедрою захисту інформації спеціальності 125 – кібербезпека.

Ольга Калініченко розповіла про організацію праці в Credit Agricole найбільшому банку та однієї з найбільших компаній Франції. Розгалужена філіальна мережа та величина активів дозволяє вважати банківську групу найбільшою у Франції та однією з найбільших у світі. Компанія будується на 3 рівнях: місцеві банки, регіональні банки та дочірні підприємства.

Олена Кузьміна, голова департаменту безпеки банку Credit Agricole Україна розповіла про загрози з боку кібершахраїв, системах безпеки, видах кіберзагроз та послідовності дій купування цих загроз. Цікавою та корисною була інформація про сертифікації спеціалістів з кібербезпеки та рекомендації для проходження та отримання студентами сертифікатів, таких як IS0 27001 Lead Implementer+ Auditor, CEH, OSCP, CISM, CISA, CISSP. Актуальною була інформація про порядок проходження стажування для отримання майбутньої престижної роботи після отримання вищої освіти.

На зустрічі спікери відповіли на питання наших студентів та викладачів.