КВІТНЕВЕ ЗАСІДАННЯ ПСИХОЛОГІЧНОГО ГУРТКА

28 квітня відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри психології УМСФ. Засідання було присвячено актуальній сьогодні темі: «Страх та тривога в житті людини: теоретичний і практичний аспекти». Студенти 3 курсу під керівництвом доцента кафедри Склянської О.В. підготували доповіді та розкрили теоретичні аспекти наукової проблеми. Також було обговорено практичні методи, які використовують психологи для того, щоб допомогти клієнтам різного віку зустрітися із непростими переживаннями, встояти та впоратися із ними.  До засідання долучилися студенти 1-3 курсів спеціальності «Психологія» та викладачі кафедри психології. В ході обговорення учасники сформулювали кілька базових положень з теми:

  • страхи та тривога є невід’ємною частиною життя людини, вони є природньою реакцією на небезпеки, а також супроводжують етапи життєвих змін;
  • окрім самого страху, людина страждає також від страху відчувати страх або переживати тривогу;
  • важливо прийняти наявність страхів або тривоги із повагою до їх сигнальної функції в нашому житті;
  • стратегія подолання страхів спрямована на зустріч із образом небезпеки, пошук ресурсів для протистояння та формування активної позиції на противагу позиції жертви.

Ми переконані, що сама можливість об’єднатися навколо дослідження та обговорення цієї теми, робить нас більш стійкими та дієздатними в часи тривог.