ОСОБЛИВОСТІ ВЕДЕННЯ БІЗНЕСУ У СФЕРІ ГОСТИННОСТІ, СММ ТА ОСОБИСТИЙ БРЕНД В СОЦМЕРЕЖАХ

На кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи розпочався цикл зустрічей із стейкхолдерами в рамках навчальних дисциплін. Велику зацікавленість викликали у здобувачів освіти кафедри гостьові лекції представника туристичного оператора Adriatic Travel, Сергія Загоровського. 

Перша зустріч була присвячена темі взаємовідносин між туроператором, турагентом, готелями, авіакомпаніями, страховими компаніями. Спікер детально розповів про: 

- суб‘єктів туристичної діяльності, їх правові відносини; 

- про конкуренцію туристичних операторів; 

- про поняття і ціноутворення «гарячих турів»; 

- поняття overbooking, динамічних цін;

- ціноутворення на авіаквитки. 

Під час другої онлайн-зустрічі за темою «СММ, просування турпослуг через соцмережі» пан Сергій, як СМО туроператора Adriatic Travel, поділився досвідом ведення соцмереж, створення якісного контенту.  Як один із успішних кейсів - профільна туристична група, яка під управлінням Сергія чудово функціонує і є вельми корисною і популярною серед туристичної спільноти. 

Також спікер розповідав про: 

- важливість ведення власних соціальних сторінок як студентів, так і викладачів для розвитку особистого бренду; 

- із власного досвіду поділився на що зазвичай HR звертають увагу при розгляді кандидатів на певні посади в туристичній сфері, зокрема про особисті сторінки в соцмережах ; 

- алгоритми, за якими працюють певні популярні соцмережі ;

- практичні поради про створення якісного контенту. 

Під час лекції було проведено опитування, за результатами якого визначили, що найпопулярніша серед студентів  соцмережа - Instagram, з невеликим відсотковим відривом - Tik-Tok, і найменш популярна - Facebook. 

Заняття студентам сподобалися: особливо наголошували на цінності практичних знань, вмінь і можливості одразу їх застосовувати. Також здобувачі освіти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи висловили бажання мати подібні заняття й надалі. Сподіваємось на подальшу плідну співпрацю зі стейкхолдером і дякуємо за цінну і цікаву інформацію. 

 

Модератор зустрічі : Сайгак Єлизавета Леонідівна, викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи