ЯК ВИЖИВАЮТЬ УКРАЇНСЬКІ СТРАХОВІ КОМПАНІЇ В УМОВАХ КРИЗИ : ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА МІЖНАРОДНИЙ АСПЕКТ

1

13 листопада 2020 року на кафедрі міжнародних економічних відносин, регіональних студій та туризму відбулася онлайн-зустріч зі стейкхолдером Олександром Бондарем, генеральним директором Страхової компанії «МЕГА-ПОЛІС», за участі здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми  «Туризм» та освітньо-професійної програми «Міжнародні економічні відносини».

В ході онлайн-зустрічі розглядалися питання стану сучасного ринку страхових послуг України, впливу на учасників ринку фінансової кризи, яка спричинена карантинними обмеженнями через пандемію COVID-19.  Олександр Бондар висвітлив власне бачення перспектив розвитку страхового ринка, загроз та викликів для українських страхових компаній в сучасних кризових умовах. Окрему увагу спікер приділив важливості отримання якісної вищої освіти для успішної побудови кар’єри в фінансових установах в цілому, та страхових компаніях зокрема.

Здобувачі вищої освіти під час онлайн-зустрічі ставили гострі актуальні питання. Особливо цікавили здобувачів вищої освіти фахові вимоги роботодавців, особливості роботи фінансових установ в умовах карантину та локдаунів, міжнародна співпраця українських страхових компаній з іноземними страховими брокерами, перестраховиками та асистуючими компаніями. Дуже цікавим та корисним для учасників зустрічі було почути від спікера про власний 27-річний досвід роботи на страховому ринку, обговорення конкретних кейсів по протидії шахрайству та махінаціям в страховій справі, практичний приклад участі Страхової компанії «МЕГА-ПОЛІС» (м.Київ, Україна) в міжнародному перестрахуванні об’єкту нерухомості Porta Batumi Tower (м.Батумі, Грузія).

Модератором онлайн-зустрічі виступив кандидат економічних наук, доцент Антон Гриценко.

Майже трьохгодинна зустріч з Олександром Бондарем пройшла на одному подиху і безумовно була дуже корисною для здобувачів вищої освіти.

Дякуємо Олександру Бондарю за проведену цікаву зустріч, сподіваємося на подальшу співправцю між Університетом митної справи та фінансів та Страховою компанією «МЕГА-ПОЛІС».