ІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція

21.04.22 університет митної справи та фінансів провів потужну ІІ Міжнародну науково-практичну інтернет-конференцію, яка знайшла відгук у слухачів та користувачів соціальних мереж. Серед спікерів – провідні вітчизняні фахівці, практики та науковці, випускники університету.

У рамках дискусійної платформи «Економіка України після війни» працювала фінансова секція, яку очолив президент асоціації «Дніпровський банківський союз», кандидат економічних наук Косюга Володимир Володимирович. Тема його доповіді «Шляхи й перспективи відновлення банківської системи після перемоги».

Українська економіка та банківська система демонструють велику міць. Майже два місяці війни, а немає ніякого економічного колапсу, на який розраховували окупанти. Платяться пенсії, зарплати, здійснюються безготівкові рахунки, працюють банкомати, надаються кредити сільгоспвиробникам та малому бізнесу. Україна виконала свої зобов’язання по виплаті купонного доходу по зовнішнім економічним зобов’язанням. Фінансова система тримається в стабільному стані. Хоча втрачено значну частину працюючої економіки, яка генерує ВВП, але попереду відкриваються можливості величезної розбудови країни. Сьогоднішнім студентам треба готуватися до активної участі у процесах відновлення та оновлення економічних систем, вивчати новітні фінансові інструменти, сучасні підходи до управління.

Асоціація «Дніпровський банківський союз», її керівництво в особі президента Косюги Володимира Володимировича, віце-президента Згоніка Сергія Володимировича співпрацює з УМСФ з 2015 року. Разом із кафедрою фінансів, банківської справи та страхування створено «Регіональний центр інноваційного розвитку банківської системи України», який очолює завідувач кафедри, доктор економічних наук Заруцька Олена Павлівна. До процесу навчання за спеціальністю залучаються кваліфіковані фахівці з банківської системи Дніпропетровщини. Науковці та практики вдосконалюють програми навчання, готують спільні наукові публікації, пропозиції до нормативно-правових документів. Працівники банків навчаються в аспірантурі університету, успішно захищають дисертації. Саме в університеті митної справи та фінансів захистив дисертацію Косюга Володимир Володимирович – активний учасник заходів із підготовки студентів за спеціальність 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».