Previous Next

РОБОЧА ПОЇЗДКА ДО ІТАЛІЙСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ!

З 31 липня по 14 серпня делегація Університету митної справи та фінансів у складі Голови вченої ради Університету, д.і.н., д.н. з держ. упр., проф. Віктора Ченцова та начальника відділу міжнародних зв'язків к.е.н. Віталія Разживіна відвідала Італійську Республіку.

Першим етапом відрядження було проведення перемовин із партнерами Університету U.C.M.-Italy в особі Президента Асоціації пана Паоло Брешиа та співробітників Асоціації щодо відриття українсько-італійського центру та зустріч із студентами Університету, які проходять практику в регіоні Гаргано (провінція Фоджі).

Студенти Університету вцілому задоволені практикою за кордоном, але існують і деякі труднощі пов'язані із комунікацією на італійські мові (студенти вивчали італійську мову тільки один рік) але в більшості вони збираються знову проходити практику в Італії на наступний рік.

Наступною зупинкою делегації стало місто Розето Валфолторе (провінція Фоджі) де 8-9 серпня було проведено декілька офіційних зустрічей із представниками місцевого самоврядування.

Під час зустрічей сторони домовилися розбудовувати двосторонні зв'язки на академічному і регіональному рівні. Пані Лучілла Парісі (мер міста Розето Валфолторе) підтримала ініціативу Віктора Ченцова щодо проведення заходів національного та міжкультурного обміну між Розето Валфолторе та з одним із містечок Дніпропетровщини. Сторони домовились провести двосторонні зустрічі із представниками на відкритті українсько-італійського центру на базі УМСФ, зо відбудеться у жовтні цього року.

12 серпня 2021 року делегація Університету разом із Президентом Асоціації U.C.M-Italy паном Паоло Брешиа провели зустріч із Надзвичайним і повноважним послом України в Італійській Республіці, в Республіці Мальта та в Республіці Сан-Марино(за сумісництвом) Й.В. пан Ярославом Мельником та Радником посольства Ярославом Мошколою.

Під час зустрічі сторони підтвердили важливість культурного обміну між двома країнами та виразили підтримку щодо проведення спільних заходів між містом Розето Валфолторе та визнаними містами Дніпропетровщини та наголосили на важливості заходів, які проводить Асоціація U.C.M-Italy разом із Університетом митної справи та фінансів. Після переговорів Й.В. пан Ярослав Мельник зацікавився проходженням практики українських студентів в регіоні Гаргано та виявив бажання відвідати регіон під час майбутньої робочої поїдки до провінції Фоджа.

Останнім пунктом робочої поїздки стала маленька, але дуже велична країна - Ватикан.

Делегація Університету разом із Президентом Асоціації U.C.M-Italy паном Паоло Брешиа мали честь поспілкуватись із Генеральним Вікарієм Апостольського екзархату для українців-католиків візантійського обряду в Італії отцем Теодосієм. Святий Отець провів невеличку екскурсію визначними місцями Ватикану та Собору Св. Павла та познайомив представників делегаціями із святими містцями, важливими для українців.

Після цього були проведені перемовини щодо важливості духовного збагачення як студентів та викладачів Університету, та єдності християнської віри. під час перемовим Віктор Ченцов запросив отця Теодосія до Університету митної справи та фінансів із лекцію щодо важливості Екуменізму під час глобальних викликів та із питань церковного права.

В свою чергу, отець Теодосій налогосив на важливості розбудови сталих міжнародних зв'язків та підтримав Університет митної справи та фінансів на шляху до укріплення двосторонніх зв'язків між закладами вищої освіти Італійської Республіки та УМСФ.