Майстер-клас болгарської кухні для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа»

У навчальному «Кафе-бар» Університету митної справи та фінансів для здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» відбувся майстер-клас на тему: «Традиційні страви болгарської кухні». Тренінг-практикум проводили Олексій Котов – шеф-кухар ресторану азіатської кухні готельно-ресторанного комплексу «Dreams Sunny Beach Resort and Spa – Premium All Inclusive», що розташований на болгарському морському курорті «Сонячний берег» неподалік від центру міста Бургас, а також Сергій Хричов – су-шеф ресторану цього чотиризіркового готельного комплексу. У заході приймали участь професор Олена Юдіна та доцент Олена Вишнікіна.

Для гастрономічного воркшопу шеф-кухарем було сформовано сет-меню класичних болгарських страв із гармонійним поєднанням смаків. Меню складалося з традиційного болгарського супу «Боб чорба», м'ясної страви «Кюфтета свиняча» та салату «Шопський». Сьогодні гастро-сети, як сучасний європейський тренд, набирають все більшої популярності у ресторанному бізнесі України, дозволяють продемонструвати майстерність шефа й є перспективним напрямом у розвитку сфери послуг харчування.

На початку майстер-класу Олексій Котов ознайомив здобувачів вищої освіти із традиціями болгарської кухні, класичними стравами, особливостями їх приготування та тонкощами поєднання інгредієнтів. Шеф-кухар поділився авторськими рішеннями та індивідуальними підходами до технології приготування запланованих страв. Су-шеф Сергій Хричов демонстрував учасникам майстер-класу техніку обробки продуктів та контролював правильність виконання технологічних операцій, пояснював особливості взаємодії хімічних речовин в процесі теплової обробки сировини та вплив цих факторів на смак готової продукції.

Здобувачі вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» вирішували поставлені завдання, активно застосовували отримані знання на практиці, освоювали нові навички шляхом виконання виробничих операцій та групової роботи.

Ми щиро дякуємо шеф-кухару Олексію Котову та су-шефу Сергію Хричову за передачу цінного досвіду та практичних знань у сфері ресторанної справи здобувачам освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа». Сподіваємося на подальшу співпрацю.