Навчальна практика здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа»

Навчальна практика здобувачів вищої освіти освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» відбулась в липні 2025 року: на першому курсі – навчальна (ознайомча), на другому – навчальна (технологічна). Кожен із згаданих видів практики включав як виконання здобувачами вищої освіти низки індивідуальних завдань, так і відвідування групових заходів, що покликані уточнити професійне самовизначення здобувачів та полегшити виконання індивідуальних завдань.

В межах зазначених навчальних практик відбувались групові заходи вказаного спрямування, а саме :

– інтерактивна фахова екскурсія кавовим хабом «Bedoin Coffee» у Дніпрі з дегустацією кави, майстер-класом кавового баристи з елементами лате-арту та бізнес-тренінгом з питань відкриття та управління кав'ярнею, проведена шеф-баристою Дмитром Котигорошком;

– зустріч із  фахівцем-технологом закладу харчування Олександром Сабіровим та прямий стрім із піцерії «Mamamia»;

– тематична спеціалізована екскурсія «Світське життя та готельно-ресторанний сервіс Дніпра: віхи історії» відомої дніпровської гідеси Інни Спиридоненкової, за підсумками якої можна простежити еволюцію розвитку готельно-ресторанного бізнесу міста;

– відвідування салону харчового обладнання для ресторанів спільного українсько-американського підприємства «Контакт» та фахова екскурсія керівника закладу у Дніпрі Олександра Філіна;

– вивчення умов і технологій обслуговування у комплексі відпочинку та розваг «Лавина» у Дніпрі та відповідні фахові екскурсії адміністратора ресторану Єлизавети Терещенко, управляючої готелем Марії Гаврилко та адміністратора парку розваг Володимира Позика, що є випускником Університету митної справи та фінансів 2024 року за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»;

– наочне знайомство з роботою високласного готелю у Дніпрі «Optima  Collection Троїцька» 4* з детальним вивченням усіх його функціональних ділянок під час фахової екскурсії заступника керівника готелю Олександри Мукомел;

– відвідування закладу харчування у центрі Дніпра – кафе «Express Food», зі знайомством з технологіями приготування їжі, зберігання продуктів та обслуговування відвідувачів, що презентував управляючий кафе Олександр Цаплін тощо.

В цілому проведена навчальна практика і на першому, і на другому курсі для здобувачів вищої освіти денної та заочної форми навчання спеціальності «Готельно-ресторанна справа» пройшла доволі ефективно, була насичена різними яскравими, цікавими і при тому корисними подіями, що безсумнівно сприятиме формуванню та зміцненню фахових навичок та компетентностей майбутніх кваліфікованих фахівців з готельно-ресторанної справи.