УКРАЇНСЬКА МИТНИЦЯ В УМОВАХ ВСТУПУ УКРАЇНИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ

З метою ознайомлення та врахування в освітньому процесі на спеціальності 293 «Міжнародне право» результатів реформування митних органів України відповідно до стандартів митного права ЄС, а також обговорення найбільш актуальних напрямів подальшого реформування діяльності Держмитслужби на шляху вступу України до ЄС, завідувач кафедри міжнародного права Сергій Перепьолкін 29 березня 2024 року долучився до роботи Круглого столу на тему «Українська митниця в умовах вступу України до ЄС». Під час заходу відбулася презентація консультативної роботи «Майбутнє української митниці в умовах вступу України до ЄС», а також відкрита дискусія з таких тем: «Який досвід європейських країн у реформуванні митниці на шляху вступу до ЄС може допомогти Україні запобігти помилкам»; «Які є перешкоди у митній сфері/очікувані реформи та виклики у реформуванні української митниці, нерозв’язані проблеми та шляхи їх розв’язання»; «Якою є візія (бачення) майбутніх змін або якою ж буде українська митниця в умовах вступу України до ЄС? Як дістатися кінцевого пункту призначення максимально ефективно?». Захід було проведено Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) в рамках проєкту «Підтримка Громадської ініціативи «За чесну та прозору митницю», за фінансової підтримки МФ «Відродження».

Кафедра міжнародного права Університету митної справи та фінансів висловлює вдячність організаторам заходу та запрошує абітурієнтів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 2024 року обирати для навчання спеціальність 293 «Міжнародне право».

За більш детальною інформацією про спеціальність та навчання пропонуємо звертатись до завідувача кафедри міжнародного права

Сергія Михайловича Перепьолкіна

(+38 067-180-49-48)