НОВІ ЗНАННЯ ПРО ВОЛОНТЕРСТВО ДЛЯ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «СОЦІАЛЬНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ»

Актуальність питань створення та діяльності волонтерських організацій зумовила необхідність коригування освітньої програми «Соціальне забезпечення». Однак сучасні знання – це результат швидкого та ефективного обміну досвідом. Тож для підвищення відповідного практичного та теоретичного фундаменту викладання представниці кафедри соціального забезпечення Ксенія Бондаревська, Ірина Туболець та Тетяна Дулік взяли участь у навчанні волонтерів і волонтерських організацій.

Під час першої зустрічі своїм досвідом ділився Віталій Гліжинський — керівник проєктів, координатор мережі ВІ «Активна Громада» ГО ВГО «Інститут Республіка». Учасники ділилися тим, як залучати громадян до діяльності своєї організації і які сенси їм доносити. Досить цікавими були практичні приклади та кращі підходи, які дозволять максимально залучити громадян до ініціатив.

Наступна зустріч була присвячена питанням репутації волонтерської організації, як впливає на сприйняття її діяльності та довіру з боку громадян та і потенційних партнерів. Про правильну вибудову репутації розповідала Уляна Колодій, засновниця комунікаційної агенції UK comms, освітнього проєкту UK comms academy та спільноти комунікаційників UK comms club.

Отримані знання представниці кафедри трансформували у новий курс «Організаційно-економічні основи волонтерської діяльності», який пропонується як здобувачам вищої освіти спеціальності 232 «Соціальне забезпечення», так і окремим курсом для зацікавлених осіб, який проводиться через Центр профільної освіти Університету.