УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ У СПЕЦІАЛЬНІЇ (НЕ)КОНФЕРЕНЦІЇ MINI-EDCAMP GENDER DNIPRO – 2024 «ІНТЕГРАЦІЯ ЖІНОК І ДІТЕЙ ВПО»

16 лютого 2024 року у Дніпрі відбулася Спеціальна (не)конференції mini-EdCamp Gender Dnipro – 2024 «Інтеграція жінок і дітей ВПО», організована ГО «Гендерний Клуб Дніпро» в співпраці з ГО «ЕдКемп Україна», БФ «ЗА ДІТЕЙ», ВНПЗ «Дніпровський гуманітарний університет» та за фінансової підтримки Представництва Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

У роботі конференції та окремих експертних паралелей взяли участь представники Університету: завідувачка кафедри соціального забезпечення та податкової політики Вікторія Тараненко, професорка кафедри міжнародного права Оксана Легка та старший викладач кафедри міжнародного права Дмитро Трескін.

Учасники підтвердили, що великий потенціал з інтеграції жінок-ВПО мають освітні заклади та їх стейкхолдери (представники державних органів, ГО, медіа). З одного боку, освітні заклади, в тому числі заклади вищої освіти, можуть виступати соціальним інститутом інтеграції інформуючи, організовуючи, підтримуючи цей шлях. З іншого боку, залучаючи жінок і дітей ВПО як ресурс розвитку громад.

Представники Університету взяли активну участь у обговоренні таких тем, як: гендерночутливе освітнє середовище, гендерний аудит навчальних і виховних програм, гендерночутливий освітній простір, гендерно зумовлене насильство, інклюзія, безпека.

Результатом заходу стали довгострокові перспективні проєкти, які стосуватимуться багатьох аспектів інтеграції внутрішньо переміщених осіб.