Перемоги на Чемпіонатах Світу з Науки

Чемпіонат Світу з Науки – це одна з наукових подій, що дозволяє навчальному закладу потрапити до міжнародних рейтингів університетів та увійти до міжнародного наукового та освітнього простору. Чемпіонат Світу з Науки фінансується за рахунок міжнародного гранту в еквіваленті EUR 1200000, наданого ІНВІ за фінансової підтримки ОАЕ, Італії, Болгарії, США, Ізраїлю та Китаю, а також залучення благодійних внесків. Міжнародні наукові змагання включають в себе можливість надати статтю за будь-якою сферою науки або науковим напрямком, відповідно до тематики Чемпіонату. Участь у Міжнародному науковому Чемпіонаті, отримання звання Чемпіона Світу, Срібного чи Бронзового Призера з Науки на Чемпіонаті Світу 2023 сприяє просуванню УМСФ у Міжнародних рейтингах . Судді-експерти оцінюють статті, виставляють їм бали та визначають переможців у кожній з наук (1, 2, 3 місце). Критеріями оцінки статей виступають наукова значущість та новизна, вірогідність (достовірність) отриманих результатів. За допомогою GLOBES із застосуванням штучного інтелекту у процесі та після завершення конкурсу міжнародна експертна суддівська комісія з авторитетних вчених оцінюють наукові роботи по бальній системі та визначають переможців міжнародних наукових змагань відповідно до галузей наук. Результати наукових змагань використовують для Міжнародних рейтингів університетів.

У першому Чемпіонаті Світу  з Науки у Дубаї, який тривав з 7 по 21 серпня 2023 року, взяли участь 1236 учасників із 69 країн світу. Роботи було подано по 38 галузях науки. Нагороди здобули 360 вчених. Серед суддів було понад 30 Нобелівських лауреатів. У загальнокомандному заліку по країнах: І місце – Китай, ІІ місце – США, ІІІ місце – ОАЕ, IV місце – Індія, V місце – Франція, VI місце – Велика Британія, VII місце – Бразилія, VIII місце – Ізраїль, IX місце – Україна, X місце – Австралія. Команда Університету митної справи та фінансів у складі: Мормуля М. Ф., к. т. н., доцента, доцента кафедри комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення; Щитова О. М. – к. ф.–м. н., доцента, студента-магістра гр. К22-2м УМСФ, Щитова Д. М. – к. е. н., студента-магістра гр. К22-2м УМСФ, Романчук Л. А. – к. філол. н. стала Срібним Призером І Чемпіонату Світу з Науки у Дубаї (статті з математики та культурології). Вони отримали Цифрові Оригінали Дипломів. Оргкомітет Чемпіонату привітав із Перемогою та визнанням Наукових Досягнень на Міжнародному рівні та побажав подальших творчих перемог та здобутків. Отримані вченими результати будуть відображені у Міжнародних університетських рейтингах.

Перший Чемпіонат Світу з Економічних Наук відбувся у Нью-Йорку 25-30 жовтня 2023 року. У міжнародному змаганні прийняли участь 120 учасників із 20 країн світу. Нагороди здобули 60 команд та вчених в індивідуальному заліку. Серед суддів було 9 Нобелевських лауреатів. У загальнокомандному заліку по країнам: I місце – США, ІІ місце – Великобританія,  ІІІ місце – Китай, IV місце – Франція, V місце – Бразилія, VI місце – ОАЕ, VII місце – Україна, VIII місце – Польща. На цьому Чемпіонаті також приймала участь вищевказана команда УМСФ.

Перший Чемпіонат Світу з Медицини, Біології, Хімії в Єрусалимі відбувся 10-15 листопада 2023 року. У цьому Чемпіонаті взяли участь 80 учасників з 22 країн світу. Нагороди здобули 80 команд та вчених в індивідуальному заліку. Серед суддів було 5 Нобелевських лауреатів. У загальнокомандному заліку по країнах: I місце –  США, ІІ місце – Ізраїль,  ІІІ місце – Індія, IV місце – Франція, V місце – Німеччина, VI місце – Італія, VII місце – Канада, VIII місце – Україна. Україна отримала повний комплект нагород в командному заліку (золото, срібло, бронза). Команда Університету митної справи та фінансів у складі: Мормуля М. Ф., к. т. н., доцента, доцента кафедри комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення; Щитова О. М., к. ф.-м. н., доцента, студента-магістра гр. К22-2м УМСФ, Щитова Д. М. – к. е. н., студента-магістра гр. К22-2м УМСФ, Романчук Л. А. – к. філол. н. стала Срібним призером І Чемпіонату Світу з Медицини, Біології, Хімії в Єрусалимі за наукову роботу по математичному моделюванню біологічних систем та отримала Цифрові Оригінали Дипломів. Команда УМСФ отримала вітання від оргкомітету Чемпіонату з перемогою на цьому Чемпіонаті Світу, побажання подальших творчих перемог та здобутків. Отримані вченими результати будуть відображені у Міжнародних університетських рейтингах.

Перший Чемпіонат Світу з Технічних Наук, Архітектури, Фізики та Математики в Пекіні відбувся 20-27 листопада 2023 року. У цьому Чемпіонаті взяли участь 128 учасників із 26 країн світу. Нагороди здобули  64 команди та вчених в індивідуальному заліку. Серед суддів було 7 Нобелевських лауреатів. У загальнокомандному заліку по країнам: I місце – Китай, ІІ місце – Індія, ІІІ місце – Південна Корея, IV місце – США, V місце – Бразилія, VI місце – Німеччина, VII місце – Україна. Україна отримала повний комплект нагород у командному заліку (золото, срібло, бронза). Перемогу здобули команди ХНАДУ з Харкова, КНУКІМ і Університету митної справи та фінансів з Дніпра. Команда УМСФ виступала в складі: Мормуля М. Ф., к. т. н., доцента, доцента кафедри комп’ютерних наук та інженерії програмного забезпечення; Щитова О. М. – к. ф. – м. н., доцента, студента-магістра гр. К22-2м УМСФ, стала Чемпіоном і отримала золото у командному заліку І Чемпіонату Світу з Технічних Наук, Архітектури, Фізики та Математики за наукову роботу в галузі Математики – з розділу Математичний аналіз в теорії наближення функцій, отримала Цифрові Оригінали Дипломів. Оргкомітет Чемпіонату привітав команду УМСФ з переконливою Перемогою на І Чемпіонаті Світу з Технічних Наук, Архітектури, Фізики та Математики в Пекіні та визнанням Наукових Досягнень на Міжнародному рівні.