В УМСФ ЗНЯЛИ ВИДОВИЩНИЙ КЛІП ПРО ЖИТТЯ І НАВЧАННЯ ПІДЛІТКІВ ПІД ЧАС ТРИВОГ

Масштабний і видовищний музичний кліп, знятий в Університеті митної справи та фінансів за сприяння Молодіжного медіацентру Дніпра, стрімко набирає перегляди на YouTube. У ролях - студенти УМСФ та учні Наукового ліцею міжнародних відносин. Знімальна група також значною мірою складалася з наших студентів.
Це покладена на музику фантасмагорична історія про психологічний стан підлітків, яким вже скоро як два роки доводиться вчитися й жити в укриттях під час нескінченних повітряних тривог. Тут і зумовлені постійним стресом "емоційні гойдалки", і спротив опіці дорослих, і міфологізація страхів і загроз... І, звісно, підліткові вразливість і ніжність. А головне - віра в Перемогу і повернення до нормального життя.
Метафорична форма позбавляє сюжет прямолінійності й додає йому художньої глибини, а локації та реквізит вражають своєю реалістичністю і похмурим шармом. Справжньою родзинкою стала участь у зйомках милого інфернального добермана Бо.
Осмислення травматичного досвіду є запорукою психологічної рівноваги; утім, значно продуктивнішою є його мистецька сублімація.
Це вже друга спільна з Молодіжним медіацентром Дніпра робота наших студентів на актуальні теми сьогодення. І зупинятися вони, схоже, не збираються. Адже, на жаль, травматичних досвідів "дітям бомбосховищ" не бракує...

Переглянути кліп і поділитися в коментарях враженнями та власним досвідом життя, навчання і долання стресу в тривожний час можна тут
https://youtu.be/Z7APY-RQyxw

Більше фото зі зйомок кліпу дивись тут
https://photos.app.goo.gl/Et1WmQNiGMuWnK9C7