Візит журналістки-розслідувачки Ольги Журавель до студентів першого курсу спеціальності «Журналістика»

Телевізійний проєкт "Злочин і покарання" з Ольгою Журавель добре відомий глядачам Дніпропетровщини. Раніше він виходив на 34 каналі, зараз - на 11 каналі та на YouTube. А студентам-журналістам Університету митної справи та фінансів випала нагода познайомитися з авторкою цієї телепрограми ще й особисто. Після короткого знайомства з Ольгою Журавель та перегляду відеосюжету про її роботу як журналістки-розслідувачки посипалися запитання. Студентів цікавило все: яким є склад творчої групи програми, як відбуваються зйомки, які небезпеки чатують на журналіста-розслідувача і як їх уникнути, де знаходяться теми для програми, як складався творчий шлях самої Ольги Журавель, як вдається поєднувати журналістську роботу над складними правовими, соціальними темами з музичною творчістю?

І це лише незначна частина того, про що йшла мова. А доки тривав обмін думками професор кафедри журналістики УМСФ  Валерій Дрешпак спробував схематично відобразити ключові думки дискусії на дошці. Але це лише спонукало до нових запитань щодо особливостей ведення журналістського розслідування на регіональному, місцевому рівні. Адже тема справді складна, а Ольга Журавель має значний професійний досвід і вміє цікаво донести його студентам.

Зрештою зустріч вийшла надзвичайно цікавою та інформативною. Першокурсники отримали від Ольги Журавель фахові пояснення і детальні відповіді на важливі для них запитання, що розглядаються у межах дисциплін "Вступ до спеціальності" та "Жанри журналістських творів". І, як зазвичай, - цінні професійні поради з власного досвіду гості.