ЕКСКУРСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ УНІВЕРСИТЕТУ МИТНОЇ СПРАВИ ТА ФІНАНСІВ ВОСЕНИ 2023 Р.

Після відкриття в нашому університеті Центру підтримки культурної спадщини на початку вересня 2023 р. значно активізувалась його екскурсійна діяльність. Основне завдання по організації та проведенню екскурсій першим корпусом нашого навчального закладу було покладено на кафедру міжнародного туризму та готельно-ресторанного бізнесу, яке кафедра сумлінно і старанно виконує. За період з 9.09.23 по 12.11.23 силами кафедри було проведено 18 екскурсій для близько півтисячі відвідувачів експозиціями першого корпусу університету. Уперше в історії нашого закладу до популяризації відвідувань та набору екскурсійних груп було долучено дві туристичні організації, що вже тривалий час є нашими партнерами у галузі туризму: одну приватну – Туристичний центр «Риба Андрій», та одну муніципальну – Туристичний інформаційний центр м. Дніпра, які люб’язно погодились на постійній основі розмістити на своїх рекламно-інформаційних ресурсах запрошення відвідати у тому числі й наш університет, з екскурсійним супроводом.

За вказаний період було проведено екскурсії для різних категорій відвідувачів – для мешканців нашого міста, які вирішили  з користю та задоволенням провести час у Дніпрі, для тимчасово переміщених осіб унаслідок воєнних дій, для гідів міста Дніпра, для гостей міста із Запоріжжя та Харкова, для гостей університету – учасників окремих заходів (зокрема, учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Модель ООН у Дніпрі 2023», групи з навчання кандидатів у помічники ветерана, тощо). Також численними нашими гостями-екскурсантами восени 2023 р., особливо під час осінніх шкільних канікул, стали групи школярів різного віку (зокрема, 3-4, 6-7 та 10-11 класів) із чотирьох закладів середньої освіти міста Дніпра, серед яких і учасники гуртків туристично-краєзнавчого напряму Комунального закладу позашкільної освіти «Центр позашкільної освіти» Дніпровської обласної ради, а також учні Сурсько-Литовського та Новомиколаївського ліцеїв Сурсько-Литовської громади Дніпровського району нашої області, у супроводі вчителів та вихователів.

Усі групи учасників протягом екскурсії відвідували як різноманітні експозиції митної, валютної та художньої тематики, так і спеціалізовані аудиторії міжнародних центрів та митниць, а також затишний внутрішній двір. Наші екскурсії та експозиції для усіх відвідувачів стали не лише джерелом нових корисних знань та позитивних емоцій і вражень, а також і виразним фоном для численних фотосесій. Екскурсії проводили доценти кафедри Костянтин Миколайович Горб та Світлана Олександрівна Гапоненко, а також випускник кафедри, бакалавр з туризму, магістрант університету Роман Михальчук. Деякі екскурсії для школярів-старшокласників доповнювались профорієнтаційними заходами, до яких долучались декан факультету інноваційних технологій Максим Валерійович Корнєєв, професор кафедри Олена Іванівна Юдіна, доцент кафедри Зоя Володимирівна Бойко.

Ми щиро вдячні декану фінансового факультету Наталії Вікторівні Архірейській та заступниці начальника відділу соціально-гуманітарної роботи Аллі Іванівні Кірюхіній за змістовну та організаційну допомогу у проведенні екскурсій, та готові продовжувати приймати в університеті гостей-відвідувачів із екскурсійним супроводом, тим самим вдосконалюючи власні фахові навички та компетентності у сфері туризму та гостинності.